ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Πρώην υπουργός χαρακτηρίζει παραληρηματικά τα σχέδια της Μέι για το Brexit

Βρετανία: Πρώην υπουργός χαρακτηρίζει παραληρηματικά τα σχέδια της Μέι για το Brexit

Ένας βουλευτής στο συντηρητικό κόμμα της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι χαρακτήρισε παραληρηματικό εκ μέρους της να θεωρεί ότι η ευρωσκεπτικιστική πτέρυγα του κόμματός της θα στηρίξει τις προτάσεις της για αποχώρηση από την ΕΕ, αναφέρει δημοσίευμα της Telegraph.

Ο Μάικ Πένινγκ, ένας πρώην υπουργός ο οποίος στήριξε την υποψηφιότητα της Μέι για την ηγεσία του κόμματος το 2016, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα, λέει ότι το σχέδιο της Μέι για το Brexit, γνωστό ως "Τσέκερς", είναι πλέον «αδιάφορο και άκυρο».

«Όποιος και αν την συμβουλεύει ότι μπορεί να περάσει από τη Βουλή το σχέδιο Τσέκερς έχει ψευδαισθήσεις», δήλωσε στην εφημερίδα ο Πένινγκ, ο οποίος είχε ψηφίσει υπέρ του Brexit.

Η δημόσια αντίθεσή του στο σχέδιο Τσέκερς διατυπώθηκε έπειτα από την έκκληση που έκανε χθες το βράδυ η Μέι προς τους ηγέτες της ΕΕ να εγκαταλείψουν τις απαράδεκτες απαιτήσεις σε σχέση με το Brexit, που όπως είπε κινδυνεύουν να κατακερματίσουν τη Βρετανία, και να εγκρίνουν το «σοβαρό και βιώσιμο» σχέδιό της.