ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ο Ναβάλνι βγήκε από τη φυλακή και συνελήφθη ξανα

Ρωσία: Ο Ναβάλνι βγήκε από τη φυλακή και συνελήφθη ξανα

Ο αντιπολιτευόμενος Αλεξέι Ναβάλνι συνελήφθη εκ νέου σήμερα στη Ρωσία αμέσως μόλις βγήκε από τη φυλακή, στην οποία εξέτισε ποινή φυλάκισης 30 ημερών για τη διοργάνωση διαδήλωσης για την οποία δεν είχαν δώσει προηγουμένως την έγκρισή τους οι αρχές, σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του AFP.

Τον Ναβάλνι περίμεναν από το πρωί έξω από το κέντρο κράτησης αστυνομικοί, οι οποίοι τον συνέλαβαν αμέσως μόλις βγήκε.

Ο αντιπολιτευόμενος οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα στο κέντρο της Μόσχας, όπου θα παρουσιαστεί σε δικαστή αργότερα εντός της ημέρας, διευκρινίζει παράλληλα σε μήνυμά της στο Twitter η εκπρόσωπός του Κίρα Γιάρμις.

Ο Ναβάλνι, ο οποίος κατηγορείται τώρα ότι παραβίασε άλλον νόμο για τις διαδηλώσεις, κινδυνεύει αυτήν τη φορά να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης έως και 20 ημερών, προσθέτει η ίδια.

Ο αντιπολιτευόμενος είχε καταδικαστεί στην προηγούμενη ποινή φυλάκισης τριάντα ημερών στις 28 Αυγούστου για διαδήλωση του Ιανουαρίου κατά την οποία είχε ζητήσει από τους συμπολίτες του να μποϊκοτάρουν τις προεδρικές εκλογές της 18ης Μαρτίου.

Ο Ναβάλνι είχε κατηγορήσει τον Αύγουστο τις αρχές ότι τον έβαλαν φυλακή για να τον εμποδίσουν να διαδηλώσει στις 9 Σεπτεμβρίου κατά ενός κυβερνητικού σχεδίου για τη μεταρρύθμιση των συντάξεων την ώρα που διεξάγονταν τοπικές εκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ