Αυστραλία: Υποχωρεί το έδαφος σε παραλία γεμάτη με κόσμο (βίντεο)

Αυστραλία: Υποχωρεί το έδαφος σε παραλία γεμάτη με κόσμο (βίντεο)

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παραλία στην πόλη Μπρισμπέιν της Αυστραλίας κινδυνεύει να εξαφανιστεί λόγω μιας τεράστιας τρύπας που έχει σχηματιστεί στον φλοιό της Γης.

Η τρύπα, που η έκτασή της αντιστοιχεί σε τρία ποδοσφαιρικά γήπεδα, ανοίγει και σταδιακά «καταπίνει» ολόκληρη την παραλία Rainbow. Το φαινόμενο καταγράφηκε για πρώτη φορά το 2015 και από τότε η εξέλιξή του είναι ραγδαία.

Το βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Guardian» απεικονίζει ακριβώς τη στιγμή που ανοίγει η τρύπα και ουσιαστικά υποχωρεί το έδαφος. Εκείνη την ώρα στην παραλία υπάρχει αρκετός κόσμος, που, ευτυχώς, δεν κινδύνευσε.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι αν συνεχιστεί η διάβρωση με τον ίδιο ρυθμό, το αποτέλεσμα θα είναι να κοπεί το νησί στη μέση. Οι αρχές της Αυστραλίας από την πλευρά τους, κάλεσαν τους πολίτες να αποφύγουν τη συγκεκριμένη παραλία, καθώς ανά πάσα στιγμή, μπορεί να υποχωρήσει το έδαφος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή