Ντόναλντ Τραμπ: Ο πρόεδρος μιλάει στον ΟΗΕ και προκαλεί –άθελά του– γέλιο

Ντόναλντ Τραμπ: Ο πρόεδρος μιλάει στον ΟΗΕ και προκαλεί –άθελά του– γέλιο

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει στην προεκλογική εκστρατεία του ότι ο «κόσμος γελάει μαζί μας». Σήμερα ο κόσμος όντως γελάει με αυτόν. Συγχέοντας τη Γ.Σ. του ΟΗΕ με μία από τις εμφανίσεις του ενώπιον οπαδών του, ο Τραμπ ξεκίνησε την ομιλία του στον Οργανισμό με κομπασμούς για τα επιτεύγματα της κυβέρνησής του. Στο σημείο αυτό οι ηγέτες του πλανήτη ξέσπασαν σε γέλια. Ο Τραμπ συνέχισε λέγοντας ότι απορρίπτει την ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης και ασπάζεται την ιδεολογία του πατριωτισμού. Ο πρόεδρος εξέθεσε την πεποίθησή του ότι ο ΟΗΕ έχει τη δυνατότητα να πράξει το καλό, αναγνωρίζοντας ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να πορευθούν μόνες στη διεθνή σκηνή, εν μέσω διεθνών απειλών.

Η διπλωματική προσπάθεια του Τραμπ συνεχίστηκε με ευχαριστίες προς τη Νότια Κορέα, την Κίνα και την Ιαπωνία, για τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση του κινδύνου που παρουσιάζει η πυρηνική Βόρεια Κορέα. Επανέλαβε, ωστόσο, την απόφασή του να αποσύρει τις ΗΠΑ από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και να διακόψει τη συνεργασία της χώρας του με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, χαρακτηρίζοντας τον θεσμό άχρηστο και παράνομο. Ο πρόεδρος δεν έμοιαζε, όμως, να συνειδητοποιεί ότι οι θεσμοί, τους οποίους επικρίνει, συμπεριλαμβανομένου και του ΠΟΕ, αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του μεταπολεμικού κόσμου, τον οποίο οικοδόμησαν και συνεχίζουν να επηρεάζουν οι ΗΠΑ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή