Τρίτη γυναίκα εναντίον Κάβανο για κακοποίηση

Τρίτη γυναίκα εναντίον Κάβανο για κακοποίηση

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποφασιστική για την τύχη του Μπρετ Κάβανο, υποψηφίου για το Ανώτατο Δικαστήριο, προμηνύεται η σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής Δικαιοσύνης της αμερικανικής Γερουσίας. Η συνεδρίαση θα εξετάσει την καταγγελία της πανεπιστημιακού Κριστίν Μπλέιζι Φορντ ότι ο Κάβανο της επιτέθηκε σεξουαλικά όταν και οι δύο ήταν μαθητές λυκείου, ενώ ο δικηγόρος Μάικλ Αβενάτι αποκάλυψε χθες ότι υπάρχει και τρίτη καταγγελία εναντίον του.

Στη σημερινή συνεδρίαση προβλέπεται να παραστούν τόσο η Φορντ όσο και ο Κάβανο. Οι δικηγόροι της καθηγήτριας γνωστοποίησαν χθες ότι θα παρουσιάσουν τέσσερις έγγραφες μαρτυρίες (του συζύγου της Φορντ και τριών φίλων της) που υποστηρίζουν την καταγγελία της. Η δικηγόρος του Κάβανο υποστήριξε στο CNN ότι οι μαρτυρίες αναφέρονται σε πρόσφατες συνομιλίες με τη Φορντ και όχι στο θρυλούμενο συμβάν. Ο ίδιος ο Κάβανο θα διαβεβαιώσει ότι δεν επιτέθηκε ποτέ σε κανένα άτομο σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, σύμφωνα με τη γραπτή προκαταρκτική δήλωσή του, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Η επιτροπή της Γερουσίας προβλέπεται να ψηφίσει αύριο επί της υποψηφιότητας Κάβανο. Εάν την εγκρίνει, τότε τον τελικό λόγο θα έχει η ολομέλεια της Γερουσίας, πιθανόν την ερχόμενη Τρίτη. Σχολιάζοντας τις εξελίξεις από τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι οι Ρεπουμπλικανοί του Κογκρέσου «δεν θα μπορούσαν να έχουν χειριστεί καλύτερα» την υπόθεση Κάβανο. Υπενθυμίζεται πως, πλην της Φορντ, και δεύτερη γυναίκα, η Ντέμπορα Ραμίρεζ, κατήγγειλε τον Κάβανο για σεξουαλική παρενόχληση στη διάρκεια φοιτητικού πάρτι, στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ.

Με αφορμή την πολύκροτη υπόθεση, η γνωστή τηλεοπτική παραγωγός, πρώην μοντέλο και συγγραφέας Πάντμα Λάκσμι αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα βιασμού στα 16 χρόνια της, αλλά το κράτησε μυστικό, απαντώντας στις αιτιάσεις όσων δεν κατανοούν γιατί οι δύο γυναίκες που κατηγορούν τον Κάβανο δεν είχαν μιλήσει νωρίτερα. Η Λάκσμι αναφέρει ότι είχε τύχει σεξουαλικής κακοποίησης από αδελφό του πατριού της στα επτά της χρόνια, αλλά όταν το αποκάλυψε στη μητέρα της, εκείνη την έστειλε για ένα χρόνο πίσω στον παππού και στη γιαγιά της, στην Ινδία. «Το μάθημα ήταν: αν μιλήσεις, θα εξοστρακιστείς», γράφει χαρακτηριστικά η Λάκσμι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή