Γερμανία: Η Μέρκελ θέλει να επανεκλεγεί πρόεδρος του CDU στο Συνέδριο του κόμματος, τον Δεκέμβριο

Γερμανία: Η Μέρκελ θέλει να επανεκλεγεί πρόεδρος του CDU στο Συνέδριο του κόμματος, τον Δεκέμβριο

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιθυμία της να παραμείνει πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) εξέφρασε νωρίτερα απόψε η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ, απαντώντας στους επικριτές της που ερμηνεύουν την αποτυχία του εκλεκτού της Φόλκερ Κάουντερ να επανεκλεγεί επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ως δείγμα αποδυνάμωσης της κυριαρχίας της, ακόμη και ως «αρχή του τέλους» της. Η κυρία Μέρκελ άφησε ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο να διεκδικήσει και νέα – πέμπτη – θητεία στην Καγκελαρία.

Με αφορμή την πρόσφατη κρίση στο εσωτερικό του κόμματός της, αλλά και το τακτικό Συνέδριο εκλογής Αρχηγού του CDU που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο, η 'Αγγελα Μέρκελ δήλωσε, μιλώντας σε εκδήλωση της εφημερίδας «Augsburger Zeitung», ότι σκοπεύει να είναι εκ νέου υποψήφια για την ηγεσία του κόμματός της. «Δεν έχω κουραστεί από την θέση», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ σε ό,τι αφορά τις επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές, υπενθύμισε ότι κάθε φορά ανακοινώνει την απόφασή της προς το τέλος της κοινοβουλευτικής περιόδου. «Δεν βρισκόμαστε τώρα ούτε καν στα μισά της κοινοβουλευτικής περιόδου και, αν σκεφτείτε πότε είχα κάνει τις άλλες φορές την δήλωσή μου σχετικά με το εάν θα είμαι υποψήφια, θα δείτε ότι σίγουρα δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε αυτό το σημείο», δήλωσε η Καγκελάριος και έσπευσε να διευκρινίσει ότι για την ίδια η θέση του Καγκελάριου πηγαίνει μαζί με αυτήν του αρχηγού του κόμματος.

Κατά την ίδια εκδήλωση και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η 'Αγγελα Μέρκελ απέρριψε "κατηγορηματικά" κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) και εξέφρασε την πεποίθηση ότι συμφωνεί μαζί της και το μεγαλύτερο μέρος του CDU στην Σαξονία, την περιοχή στην οποία επικρατεί το τελευταίο διάστημα η AfD, παρά την αμφιλεγόμενη δήλωση του επικεφαλής της Κ.Ο. του κόμματός της στο κρατίδιο Κρίστιαν Χάρτμαν, ο οποίος δεν θέλησε να αποκλείσει το ενδεχόμενο. Ενόψει πάντως των κρατιδιακών εκλογών στην Βαυαρία στις 14 Οκτωβρίου, η Καγκελάριος ξεκαθάρισε ότι εύχεται το καλύτερο για το «αδελφό» κόμμα, των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), το οποίο, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, κινδυνεύει σοβαρά να χάσει την απόλυτη πλειοψηφία στο τοπικό Κοινοβούλιο.

Πηγή: ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή