Δημοσιογράφος απομακρύνθηκε από την κοινή συνέντευξη Τύπου Ερντογάν – Μέρκελ (βίντεο)

Δημοσιογράφος απομακρύνθηκε από την κοινή συνέντευξη Τύπου Ερντογάν – Μέρκελ (βίντεο)

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κοινή συνέντευξη Τύπου του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της Γερμανίδας καγκελαρίου, Αγκελα Μέρκελ επισκιάστηκε από την απομάκρυνση ενός άνδρα, που πιστεύεται ότι είναι δημοσιογράφος, από τις δυνάμεις ασφαλείας καθώς φέρεται ότι προσπάθησε να διαμαρτυρηθεί κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Τούρκου προέδρου. 

Το περιστατικό έχει καταγραφεί σε κάμερα, όπου μπορεί κανείς να διακρίνει ότι ο άνδρας φορούσε μια μπλούζα που έγραφε στα τουρκικά: «Ελευθερία Τύπου για τους δημοσιογράφους στην Τουρκία».

Κατά πληροφορίες ο δημοσιογράφος στάθηκε όρθιος την ώρα που μιλούσε ο Ερντογάν και είπε: «Η δικαιοδοσία είναι ανεξάρτητη και πρέπει να την σεβόμαστε». 

Οπως φαίνεται στο παραπάνω βίντεο, ο Τούρκος πρόεδρος χαμογελά, ενώ ο άνδρας απομακρύνεται από την αίθουσα διαμαρτυρόμενος. Παράλληλα, η Γερμανίδα καγκελάριος στέκεται αμήχανη και παρακολουθεί το συμβάν. 

Σύμφωνα με το δημοσιογράφο που μίλησε στο ρωσικό πρακτορείο Spuntnik International και παρίστατο στο εν λόγω περιστατικό, ο Τούρκος δημοσιογράφος επέστρεψε λίγο αργότερα στην αίθουσα. 

Διεθνή μέσα που αναπαράγουν την είδηση αναφέρουν ότι πρόκειται για τον δημοσιογράφο ονόματι Ερτουγρούλ Γιγκίτ, τουρκικής και γερμανικής καταγωγής, που ζει στο Αμβούργο, αρθρογραφεί και στην γερμανική εφημερίδα Tageszeitung και είναι διαχειριστής της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Avrupa Postasi. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή