Συνωμοσιολόγος ο νέος πρόεδρος της ιταλικής RAI

Συνωμοσιολόγος ο νέος πρόεδρος της ιταλικής RAI

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Αίσθηση προκάλεσε σε όλη την Ευρώπη η απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να διορίσει τον Μαρτσέλο Φόα πρόεδρο του κρατικού δικτύου RAI. Ο Φόα έχει γίνει γνωστός για την «αποκάλυψη» ότι η Χίλαρι Κλίντον συμμετείχε σε σατανιστικό δείπνο, ενώ αυτός είχε «αποκαλύψει» επίσης ότι οι ΗΠΑ είχαν προβεί σε επιστράτευση μεγάλης κλίμακας (η οποία ουδέποτε έγινε), όπως αναφέρει η εφημερίδα Times της Νέας Υόρκης. Ο Φόα είναι θαυμαστής του Ρώσου προέδρου Πούτιν και τακτικός προσκεκλημένος των ειδησεογραφικών εκπομπών της ιστοσελίδας Russia Today και επίσης έχει αμφισβητήσει τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι Ρώσοι πράκτορες δηλητηρίασαν τον Σεργκέι Σκριπάλ.

Πρώτη αποστολή του Φόα θα είναι η ανατροπή του άτυπου εμπάργκο που υφίσταται εναντίον ευρωσκεπτικιστών πολιτικών στο ιταλικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο. Αντί για αυτό, ο Φόα σχεδιάζει να εισαγάγει νέες φωνές, οι οποίες θα βοηθήσουν το δίκτυο να «αντικατοπτρίσει» τη σημερινή πολιτική πραγματικότητα της Ιταλίας. Λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2016, ο Φόα είχε δημοσιεύσει μήνυμα στο Twitter που αποκάλυπτε ότι η Χίλαρι Κλίντον συμμετείχε σε σατανιστικό γεύμα με τον Τζον Ποντέστα. Το 2017 ισχυρίστηκε ψευδώς πως ο αμερικανικός στρατός επιστρατεύει 150.000 εφέδρους για επιχειρήσεις εναντίον της Συρίας, της Βόρειας Κορέας ή της Ρωσίας, αποδίδοντας τις πληροφορίες του σε «φίλους του» στις ΗΠΑ. Ο Φόα απαιτεί, όμως, από δημοσιογράφους μεγαλύτερη προσοχή όταν μεταδίδουν εκτιμήσεις, που θέλουν τη Ρωσία να κρύβεται πίσω από την απόπειρα κατά του πρώην πράκτορα Σκριπάλ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή