Σύρος ΥΠΕΞ στον ΟΗΕ: Καλεί τους πρόσφυγες να επιστρέψουν στη χώρα

Σύρος ΥΠΕΞ στον ΟΗΕ: Καλεί τους πρόσφυγες να επιστρέψουν στη χώρα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάλεσμα στους πρόσφυγες για να επιστρέψουν στην Συρία απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ουαλίντ Μουάλεμ κατά την ομιλία του στην 73η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, τονίζοντας παράλληλα ότι αυτό αποτελεί «προτεραιτότητα» για τη Δαμασκό. 

«Καλωσορίζουμε οποιαδήποτε βοήθεια για την ανασυγκρότηση της Συρίας από τις χώρες που δεν ήταν μέρος της επιθετικότητας σε βάρος της», τόνισε και πρόσθεσε: «οι χώρες που προσφέρουν μόνο υπό όρους βοήθεια ή εξακολουθούν να υποστηρίζουν την τρομοκρατία, δεν είναι ευπρόσδεκτοι». 

Απευθυνόμενος στους ηγέτες του κόσμου δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «ο αγώνας της Συρίας κατά της τρομοκρατίας έχει σχεδόν φτάσει στο τέλος του». 

Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι η συριακή κυβέρνηση θα ελευθερώσει τη χώρα από όλα τα «παράνομα ξένα στρατεύματα». Ως «κατοχικές δυνάμεις» χαρακτήρισε τα αμερικανικά, γαλλικά και τουρκικά στρατεύματα που βρίσκονται στη Συρία, τα οποία «πρέπει να αποσυρθούν άμεσα». 

Σύμφωνα με το Associated Press, οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης, υποστηριζόμενες από τη Ρωσία και το Ιράν, έχουν προχωρήσει στην ανακατάληψη του μεγαλύτερου μέρους της χώρας που ήταν υπό τον έλεγχο ανταρτών κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου που μετρά πάνω από 400.000 νεκρούς και εκατομμύρια εκτοπισμένους. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή