Τουρκία: Προσφυγή Αντριου Μπράνσον στο Ανώτατο Δικαστήριο

Τουρκία: Προσφυγή Αντριου Μπράνσον στο Ανώτατο Δικαστήριο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΚΥΡΑ. Ο δικηγόρος του Αμερικανού πάστορα που βρίσκεται στο επίκεντρο της σύγκρουσης ΗΠΑ – Τουρκίας προσέφυγε χθες στο τουρκικό Ανώτατο Δικαστήριο, ζητώντας την απελευθέρωσή του από κατ’ οίκον περιορισμό. Ο 50χρονος Αντριου Κρεγκ Μπράνσον, ο οποίος ζει στην Τουρκία επί δύο δεκαετίες, συνελήφθη τον Δεκέμβριο 2016 με την κατηγορία της κατασκοπείας και της τρομοκρατικής δράσης.

Ο πάστορας, ο οποίος απορρίπτει τις κατηγορίες, βρισκόταν φυλακισμένος μέχρι τις 25 Ιουλίου, οπότε τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό για λόγους υγείας. Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 35 χρόνια, αν καταδικαστεί για όλες τις κατηγορίες. Ο συνήγορός του, Ισμαήλ Τσεμ Χαλαβούρτ, είπε στο Associated Press ότι κατέθεσε έφεση στο συνταγματικό δικαστήριο μετά την άρνηση δικαστηρίων χαμηλότερης βαθμίδας να τον αφήσουν ελεύθερο και να άρουν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. «Δεν υπάρχει λογικός ή αποδεκτός νομικός λόγος για τον περιορισμό της ελευθερίας του σε τέτοιο βαθμό», ανέφερε ο Χαλαβούρτ στην προσφυγή του. Το σώμα, πάντως, θα μπορούσε να χρειαστεί μήνες μέχρι να καταλήξει και να εκδώσει απόφαση επί της έφεσης. Η επόμενη ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης είναι προγραμματισμένη για τις 12 Οκτωβρίου, κοντά στη Σμύρνη, όπου ο Μπράνσον, με καταγωγή από τη Β. Καρολίνα, ηγείτο της τοπικής Εκκλησίας της Ανάστασης. Συνελήφθη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, το οποίο αποδόθηκε στον αυτοεξόριστο μουσουλμάνο κληρικό Γκιουλέν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή