Κόντε: Δεν υπάρχει πρόβλημα ξενοφοβίας στην Ιταλία

Κόντε: Δεν υπάρχει πρόβλημα ξενοφοβίας στην Ιταλία

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε απάντησε σήμερα έμμεσα στις χθεσινές δηλώσεις του Ευρωπαίου επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος κατηγόρησε την ιταλική κυβέρνηση για ξενοφοβική και ευρωσκεπτικιστική στάση.

«Στην Ιταλία δεν υπάρχει πρόβλημα ξενοφοβίας. Το πρόβλημα είναι ότι, την τελευταία περίοδο, η ευρωπαϊκή ιθύνουσα τάξη έχει απομακρυνθεί από τους πολίτες», τόνισε ο Τζουζέπε Κόντε.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι έχει εξασφαλισθεί η αναγκαία κάλυψη για όλα τα κύρια μέτρα του νέου κρατικού προϋπολογισμού: για το εισόδημα του πολίτη, την μείωση της συντάξιμης ηλικίας και της φορολογικής πίεσης για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της ιταλικής κυβέρνησης, κατατίθεται σήμερα στο κοινοβούλιο. Έχει γίνει σαφές ότι από το 2020 και έπειτα, η σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ πρόκειται να αρχίσει να μειώνεται. Το μόνο σημείο που πρέπει ακόμη να καθοριστεί με βεβαιότητα, αφορά την ακριβή χρηματοδότηση των διαφόρων μέτρων.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των Πέντε Αστέρων και υπουργό Εργασίας, Λουίτζι Ντι Μάιο, για τη στήριξη ανέργων και χαμηλοσυνταξιούχων θα διατεθούν δέκα δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Αλλά ο επικεφαλής της Λέγκα και υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, περιορίζει το σχετικό ποσό στα οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ, και αυξάνει στα δέκα δισεκατομμύρια (από τα αρχικά οκτώ) την αναγκαία κάλυψη για την μείωση της συντάξιμης ηλικίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή