Προειδοποίηση ΗΠΑ για την επιβολή κυρώσεων με αφορμή την αγορά ρωσικών S-400 από την Ινδία

Προειδοποίηση ΗΠΑ για την επιβολή κυρώσεων με αφορμή την αγορά ρωσικών S-400 από την Ινδία

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες με αφορμή την πώληση των ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 στην Ινδία, προειδοποίησαν όλους τους συμμάχους και εταίρους του για την επιβολή κυρώσεων στο πλαίσιο του νόμου CAATSA νόμος για την αντιμετώπιση αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων (Countering America's Adversaries Through Sanctions Act).

Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου στον ανταποκριτή του TASS όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει την συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ινδίας για την πώληση των S-400.

«Καλούμε όλους τους συμμάχους και εταίρους μας να παραιτηθούν από οποιεσδήποτε συναλλαγές με την Ρωσία οι οποίες μπορούν να θέσου σε εφαρμογή τις κυρώσεις βάσει του νόμου CAATSA. Η αμερικανική κυβέρνηση έχει ήδη υπογραμμίσει ότι ο κεντρικός τομέας που αφορά την εφαρμογή του κεφαλαίου 231 του νόμου CAATSA , αφορά τις νέες οι ποιοτικές αναβαθμίσεις (αμυντικών δυνατοτήτων) και σ αυτές περιλαμβάνονται τα συστήματα S-400».

Την ίδια ακριβώς απάντηση έδωσε στο πρακτορείο TASS και ο επίσημος εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή