Στο σφυρί ακίνητα του Μάναφορτ στη Νέα Υόρκη

Στο σφυρί ακίνητα του Μάναφορτ στη Νέα Υόρκη

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, ο Πολ Μάναφορτ, πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, υποχρεώθηκε σε κατάσχεση των σπιτιών του στη Νέα Υόρκη, συνολικής αξίας 22 εκατ. δολαρίων, που περιέρχονται πλέον στην κατοχή της κυβέρνησης. Μεταξύ άλλων, σε αυτά συμπεριλαμβάνονται μια κλασική μονοκατοικία στο Μπρούκλιν που χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα, ένα λοφτ στο Σόχο με τεράστια παράθυρα, ένα διαμέρισμα στο νότιο Μανχάταν με αυτοματοποιημένο γκαράζ, καθώς και ένα σπίτι στα Χάμπτονς, που διαθέτει πισίνα, γήπεδα τένις και μπάσκετ, ακόμη και έκταση για γκολφ. «Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να περιμένει χρόνια για την καλύτερη τιμή, θέλει να τα εκποιήσει γρήγορα. Με μοναδικά φιλέτα σαν αυτά, μπορεί να είναι η λάθος τακτική, αλλά αυτό θέλουν να κάνουν», σχολίασε ο Ντέιβιντ Σμιθ, πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της υπηρεσίας κατασχέσεων του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η κυβέρνηση αναμένεται να προσλάβει μεσίτες για να εκποιήσουν τα ακίνητα και τα έσοδα από τις πωλήσεις θα χρησιμοποιηθούν για να καλυφθούν όλα τα χρέη (ο κ. Μάναφορτ και η οικογένειά του είχαν δανειστεί μεγάλα ποσά για να αποκτήσουν τα ακίνητα). Ο,τι περισσέψει προορίζεται για τον «θείο Σαμ», ήτοι το αμερικανικό κράτος. Είναι ακόμη πρώιμο να πει κανείς πότε θα βγουν στην αγορά τα ακίνητα, επειδή ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει επισήμως οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης. Εκτός από το οικογενειακό σπίτι των Μάναφορτ στο Μπρούκλιν, στην κατοχή του αμερικανικού δημοσίου θα περιέλθει το διαμέρισμα της κόρης του, Αντρέα, στη Μικρή Ιταλία, στο Μανχάταν, το οποίο είχε αγοραστεί το 2007 έναντι 2,5 εκατ. δολαρίων. Βρίσκεται δίπλα στο πρώτο αυτοματοποιημένο πάρκινγκ της Νέας Υόρκης, όπου ένας υπάλληλος-ρομπότ παραλαμβάνει και παρκάρει το αυτοκίνητο των πελατών. Περίπου τόσο είχε κοστίσει και το λοφτ έκτασης 185 τ.μ στο Σόχο με θέα ολόκληρη την πόλη. Το ασανσέρ βγαίνει κατευθείαν στο διαμέρισμα, το οποίο έχει σάουνα και μπανιέρα σε ανοιχτό χώρο. Τα πιο ακριβά ακίνητα, πάντως, είναι το προαναφερθέν οικογενειακό σπίτι στο Μπρούκλιν και η έπαυλή του στο Λονγκ Αϊλαντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή