Διάσημοι Βρετανοί μουσικοί καλούν τη Μέι να αλλάξει πορεία σχετικά με το Brexit

Διάσημοι Βρετανοί μουσικοί καλούν τη Μέι να αλλάξει πορεία σχετικά με το Brexit

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βρετανοί μουσικοί, ανάμεσά τους ο Εντ Σιράν, ο Στινγκ και η Ρίτα Όρα υπογράφουν σήμερα ανοιχτή επιστολή προς την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι προειδοποιώντας την, ότι το Brexit είναι «σκέτη παραφροσύνη» και απειλεί «κάθε πτυχή της μουσικής βιομηχανίας».

Με την επιστολή, η οποία είναι μια πρωτοβουλία του Μπομπ Γκέλντοφ και την υπογράφουν δεκάδες ηχηρά ονόματα της ποπ, ροκ και κλασικής μουσικής σκηνής, καλείται η Μέι να αναθεωρήσει την απόφασή της να βγάλει την Βρετανία από την ΕΕ.

«Είμαστε έτοιμοι να διαπράξουμε ένα πολύ σοβαρό σφάλμα αναφορικά με την γιγαντιαία βιομηχανία μας και την πελώρια δεξαμενή των κρυμμένων ακόμη ταλέντων που ζουν σε αυτό το νησί», αναφέρεται στην επιστολή, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα The Observer.

«Αποφασίσαμε να βάλουμε τους εαυτούς μας μέσα σε μια πολιτισμική φυλακή που φτιάξαμε εμείς οι ίδιοι. Ακριβώς το αντίθετο από το γκρέμισμα των τειχών, την άρνηση των προκαταλήψεων, τη γέννηση ιδεών, που είναι όλη η ουσία της σύγχρονης μουσικής».

Η Βρετανία ψήφισε οριακά υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ σε ένα δημοψήφισμα το 2016 και πρόκειται να αποχωρήσει από το μπλοκ τον Μάρτιο του επόμενου χρόνου.

Η Μέι έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι οι κανονισμοί που αφορούν την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών εντός της ΕΕ και που επιτρέπουν στους πολίτες της να ζουν και να εργάζονται σε οποιαδήποτε από τις 28 χώρες μέλη του μπλοκ, δεν θα ισχύουν για τη Βρετανία μετά το Brexit.

Στην ανοιχτή επιστολή, την οποία στηρίζουν μεταξύ άλλων και οι Ντέιμον Άλμπαρν, Τζάρβις Κόκερ, Σάιμον Ρατλ και Μπράιαν Ίνο, αναφέρεται  ακόμη ότι η βρετανική κυριαρχία στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία θα απειληθεί από αυτό και από άλλα παρελκόμενα του Brexit.

«Πρέπει να πάρουμε πίσω το μέλλον μας. Πρέπει να μεταρρυθμίσουμε και να αναδομήσουμε την ΕΕ. Όταν η Ευρώπη είναι σκέτο χάλι, οι Βρετανοί μένουν εκεί, δεν αποσύρονται, ανασυντάσσονται».

Όπως δήλωσε ο Γκέλντοφ στην Observer θα ήθελε να δει ένα δεύτερο δημοψήφισμα με το ερώτημα της παραμονής ή όχι στο μπλοκ.

«Είμαι απόλυτα ταγμένος στην ιδέα ενός δεύτερου, δημοκρατικού δημοψηφίσματος για να αποφύγουμε να μας διαλύσει μελλοντικά όλη αυτή η ιστορία με το Brexit», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή