Ινδία: Αγρια επίθεση σε μαθήτριες που διαμαρτυρήθηκαν για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος τους

Ινδία: Αγρια επίθεση σε μαθήτριες που διαμαρτυρήθηκαν για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος τους

1' 3" χρόνος ανάγνωσης

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν 34 μαθήτριες ηλικίας 12 έως 16 ετών, στην Ινδία, όταν δέχθηκαν άγρια επίθεση με ραβδιά, από μια ομάδα αγοριών.

Η επίθεση σημειώθηκε το Σάββατο, έξω από ένα δημόσιο οικοτροφείο στην ανατολική πολιτεία Μπιχάρ, ανέφερε η αστυνομία στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η Ινδία θεωρείται ως η πλέον επικίνδυνη χώρα για τις γυναίκες εξαιτίας του υψηλού κινδύνου σεξουαλικής βίας, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Thomson Reuters Foundation με τη συμμετοχή 550 ειδικών και η οποία δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο.

Η επίθεση του Σαββάτου ήρθε στο φως της δημοσιότητας σήμερα, λόγω της καθυστέρησης προσφυγής στη δικαιοσύνη. Δέκα άνθρωποι, μεταξύ αυτών τέσσερις γυναίκες, συνελήφθησαν, δήλωσε στο Reuters ο αρχηγός της αστυνομίας Μριτιουντζάι Κουμάρ Τσουντχαρί.

Τα κορίτσια υπέστησαν ελαφρά τραύματα και πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο το Σαββατοκύριακο.

Τα αγόρια, ηλικίας 12-16 ετών, πήγαν σε  ένα γήπεδο κοντά στο σχολείο, στο χωριό Νταρμάκα, όπου έπαιζαν τα κορίτσια και άρχισαν να φωνάζουν, χρησιμοποιώντας χυδαίες εκφράσεις

Οταν τα κορίτσια άρχισαν να διαμαρτύρονται, τα αγόρια έφυγαν κι επέστρεψαν λίγο μετά κραδαίνοντας ραβδιά κι έχοντας μαζί τους, άλλους 20 ανθρώπους.

«Τα αγόρια έφεραν μαζί τους τις μητέρες τους και άλλους από τη γειτονιά» περιέγραψε στο Reuters ο Μπαιντγιανάτ Γιαντάβ, ο επικεφαλής της περιφέρειας του Σουπάουλ. Μεταξύ των προσώπων που επιτέθηκαν στις μαθήτριες βρίσκονταν και ηλικιωμένες γυναίκες.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ