Εναντίον όσων δεν πιστεύουν στα επιστημονικά στοιχεία καταφέρθηκε ο βραβευμένος με Νόμπελ Οικονομίας Πολ Ρόμερ

Εναντίον όσων δεν πιστεύουν στα επιστημονικά στοιχεία καταφέρθηκε ο βραβευμένος με Νόμπελ Οικονομίας Πολ Ρόμερ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πολ Ρόμερ, ο οποίος τιμήθηκε με το Νόμπελ Οικονομίας 2018 μαζί με τον Ουίλιαμ Νορντχάους, εξέφρασε χθες Δευτέρα την ανησυχία του για το κύμα σκεπτικισμού που κυριαρχεί σήμερα αναφορικά με τις επιστήμες, κυρίως σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή και τα εμβόλια, στην πρώτη του δημόσια παρέμβαση μετά τη βράβευσή του.

«Έχετε το δικαίωμα να έχετε δική σας γνώμη, αλλά όχι δικά σας στοιχεία», δήλωσε ο Ρόμερ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Νέα Υόρκη, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της βράβευσής του.

«Αυτό που είναι λίγο ανησυχητικό, αν και παραμένω αισιόδοξος σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες της τεχνολογίας, είναι ότι φαίνεται πως αρχίζουμε να χάνουμε την πίστη μας στα στοιχεία», πρόσθεσε ο 62χρονος οικονομολόγος.

Απαντούσε σε μια ερώτηση σχετικά με τον σκεπτικισμό που επιδεικνύουν κάποιοι αναφορικά με την κλιματική αλλαγή, με πρώτον τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος απέσυρε τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα.

Ένα άλλο παράδειγμα που ανέφερε ο Ρόμερ είναι το αντιεμβολιαστικό κίνημα, το οποίο γεννήθηκε, όπως υπενθύμισε ο ίδιος, από έρευνες που δημοσίευσε ο Βρετανός Άντριου Γουέικφελντ, τα συμπεράσματα των οποίων έχουν ανατραπεί από την επιστημονική κοινότητα.

«Πρέπει να θυμόμαστε ότι είναι απίστευτα επικίνδυνο και καταστροφικό να μην δίνουμε σημασία στην ψευδοεπιστήμη», τόνισε. «Θα πρέπει να έχουμε μηδενική ανοχή για αυτού του είδους τα πράγματα», κατέληξε ο Ρόμερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή