Τα πορτρέτα του ζεύγους Ομπάμα εκτίναξαν την επισκεψιμότητα στη National Portrait Gallery

Τα πορτρέτα του ζεύγους Ομπάμα εκτίναξαν την επισκεψιμότητα στη National Portrait Gallery

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η National Portrait Gallery του Smithsonian γιορτάζει τα 50 χρόνια της. Και ανακοίνωσε ότι, στο προηγούμενο οικονομικό έτος της που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, ο ετήσιος αριθμός επισκεπτών διπλασιάστηκε! Ο λόγος; Τα πορτρέτα του 44ου Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και της πρώην Πρώτης Κυρίας, Μισέλ Ομπάμα.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η National Portait Gallery αποκάλυψε τις πιο πρόσφατες προσθήκες στην Πτέρυγα των Προέδρων: τον Μπαράκ ζωγραφισμένο από τον Κεχίντε Γουάιλι και τη Μισέλ ζωγραφισμένη από την Έιμι Σέραλντ.

Τα δύο πορτρέτα έγιναν viral στο Διαδίκτυο. Όπως viral έγινε και η φωτογραφία της δίχρονης Πάρκερ Κάρι να στέκει άφωνη μπροστά στους δύο πίνακες. Και ο αριθμός των επισκεπτών εκτινάχθηκε στα ύψη.

Σε μία μέρα μόνον, την ημέρα της «March For Our Lives» (Διαδήλωση για τις ζωές μας), στις 24 Μαρτίου, 35.968 Αμερικανοί επισκέφθηκαν το μουσείο. Η διευθύντρια του, η Κιμ Σάτζετ είπε ότι ο αριθμός των επισκεπτών ήταν εκείνη τη μέρα τόσο μεγάλος που υποχρεώθηκαν να επιτρέπουν την είσοδο κατά ομάδες, να εισέρχεται η επόμενη μόνον όταν είχε αποχωρήσει η προηγούμενη. 

Στο οικονομικό έτος 2018, η National Portrait Gallery εξυπηρέτησε περισσότερους από 2 εκατομμύρια επισκέπτες, αριθμό διπλάσιο του μέσου όρου από το 2013. Η Σάτζετ ενημέρωσε ότι το 66% των επισκεπτών ήταν της «γενιάς της Χιλιετίας» ή της «γενιάς “X”».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή