ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Λευκός τίγρης σκότωσε φύλακα ζωολογικού κήπου

Ιαπωνία: Λευκός τίγρης σκότωσε φύλακα ζωολογικού κήπου

Ένας λευκός τίγρης επιτέθηκε και σκότωσε έναν φύλακα μέσα στον περίβολό του σε ζωολογικό κήπο στη νότια Ιαπωνία, όμως το αιλουροειδές δεν πρόκειται να θανατωθεί, μετά από σχετικό αίτημα που πραγματοποίησε η οικογένεια του θύματος, ανακοινώθηκε σήμερα από την αστυνομία και τον ζωολογικό κήπο.

Ο Ακίρα Φουρούσο, 40 ετών, «βρέθηκε καταγής μέσα στο κλουβί, τραυματισμένος», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν, ήταν να διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Η επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στον ζωολογικό κήπο της Χιρακάουα, στην Καγκοσίμα (νότια Ιαπωνία), όπου βρίσκονται τέσσερις λευκές τίγρεις, ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση. Οι διασώστες έφθασαν γρήγορα επιτόπου και νάρκωσαν από απόσταση το ζώο, έναν αρσενικό τίγρη ηλικίας πέντε ετών με το όνομα Ρίκου, διευκρίνισε ο ζωολογικός κήπος. Ο Ρίκου, με μήκος περίπου 1,8 μέτρο και βάρος 170 κιλά, έχει γεννηθεί σ' αυτόν τον ζωολογικό κήπο, όπως και άλλες δύο λευκές τίγρεις.

«Δεν έχουμε την πρόθεση να θανατώσουμε τον Ρίκου και σκοπεύουμε να τον κρατήσουμε,επειδή μας το ζήτησε η οικογένεια του θύματος», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τακούρο Ναγκασάκο, ένας από τους υπευθύνους του ζωολογικού κήπου.

Ο ζωολογικός κήπος παρέμεινε σήμερα ανοικτός, όμως ο τομέας των τίγρεων είχε απομονωθεί, επειδή «η αστυνομία συνέχιζε τις έρευνες», διευκρίνισε ο Ναγκασάκο.

Οι επιθέσεις τίγρεων είναι εξαιρετικά σπάνιες στην Ιαπωνία. Η τελευταία χρονολογείται από το 2008, όταν ένας τίγρης της Σιβηρίας είχε σκοτώσει έναν εργαζόμενο του ζωολογικού κήπου, που προσπαθούσε να ενθαρρύνει το ζώο να ζευγαρώσει. Το 1997, ένα ζευγάρι Ιαπώνων είχε δεχθεί επίθεση και είχε σκοτωθεί από τίγρεις σ' ένα πάρκο για σαφάρι στην κεντρική Ιαπωνία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ