Υποπτος θάνατος μέλους της αντιπολίτευσης στο Καράκας

Υποπτος θάνατος μέλους της αντιπολίτευσης στο Καράκας

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΡΑΚΑΣ. Σε αυτοκτονία αποδίδουν οι Αρχές της Βενεζουέλας τον θάνατο του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης Φερνάντο Αλμπάν, ο οποίος σκοτώθηκε πέφτοντας από τον 10ο όροφο των αρχηγείων της κρατικής ασφάλειας, ενώ το κόμμα του έκανε χθες λόγο για δολοφονία.

Ο 56χρονος Αλμπάν εκρατείτο από την περασμένη Παρασκευή στην κρατική ασφάλεια ως ύποπτος για εμπλοκή στην επίθεση με αεροσκάφη drones κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης τον Αύγουστο, την οποία παρακολουθούσε ο πρόεδρος της χώρας, Ν. Μαδούρο.

«Τη στιγμή που επρόκειτο να μεταφερθεί στο δικαστικό μέγαρο, πήδηξε από το παράθυρο και σκοτώθηκε», έγραψε χθες στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών Νέστορ Ρεβερόλ.

Η διήγηση του υπουργού διέφερε από τις δηλώσεις του επικεφαλής της εισαγγελίας, Ταρέκ Σαάμπ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι ο Αλμπάν ζήτησε να επισκεφθεί την τουαλέτα, προτού ανοίξει το παράθυρο του λουτρού και πηδήξει στο κενό.

Το αντιπολιτευόμενο κόμμα «Πρώτα η Δικαιοσύνη», στο οποίο ανήκε ο Αλμπάν, χαρακτήρισε τον θάνατό του ανθρωποκτονία. «Με μεγάλο πόνο ενημερώνουμε τον λαό της Βενεζουέλας ότι ο δημοτικός σύμβουλος Φερνάντο Αλμπάν δολοφονήθηκε στα χέρια του καθεστώτος Μαδούρο», ανέφερε το κόμμα σε ανακοίνωσή του. Η αντιπολίτευση εκτιμά ότι ο Αλμπάν δολοφονήθηκε εξαιτίας των επικριτικών του δηλώσεων κατά της κυβέρνησης Μαδούρο σε πρόσφατες επαφές που είχαν στελέχη της αντιπολίτευσης στον ΟΗΕ για να καταγγείλουν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βενεζουέλα.

Τον θάνατο του Αλμπάν σχολίασε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Μπομπ Κόρκερ, εκφράζοντας την ενόχλησή του κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Καράκας στις αρχές της εβδομάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή