Την Ντίνα Πάουελ «βλέπει» ο Τραμπ για ΟΗΕ

Την Ντίνα Πάουελ «βλέπει» ο Τραμπ για ΟΗΕ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Στην πρώην σύμβουλο του Λευκού Οίκου Ντίνα Πάουελ φέρεται να πρότεινε ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ τη θέση της πρέσβειρας των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού Τύπου. Η Πάουελ, που επέστρεψε σε διευθυντική θέση στην επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs, έπειτα από θητεία ενός χρόνου στον Λευκό Οίκο, φέρεται να έχει ζητήσει χρόνο ώστε να αξιολογήσει την πρόταση για επιστροφή σε δημόσιο αξίωμα.

Ερωτηθείς για την Πάουελ, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε χθες ότι το όνομά της βρίσκεται υπό εξέταση. Η θέση χηρεύει μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της νυν πρέσβειρας, Νίκι Χέιλι, ότι σκοπεύει να αποχωρήσει στο τέλος της χρονιάς.

Ως αναπληρώτρια σύμβουλος εθνικής ασφαλείας, υπεύθυνη για ζητήματα στρατηγικής, η Πάουελ ήταν παρούσα στην πρώτη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Σαουδάραβα διάδοχο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν. Από κοινού με τον γαμπρό τού Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, η Πάουελ ήταν υπεύθυνη για την υλοποίηση του μεγάλου προγράμματος σαουδαραβικών επενδύσεων στις ΗΠΑ και αντιστρόφως, ύψους 200 δισ. δολ., το οποίο ανακοινώθηκε στη συνάντηση εκείνη.

Η συντηρητική βάση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δεν θεωρεί την Πάουελ αρκετά ταυτισμένη με την πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ «Πρώτα η Αμερική». «Κάποιοι υποστηρικτές του Τραμπ έγραψαν ότι προτιμούν τον Αμερικανό πρέσβη στο Βερολίνο, Ρίτσαρντ Γκρένελ, για τη θέση στον ΟΗΕ, αντί της Πάουελ» έγραψε η ιστοσελίδα Politico.

Νωρίτερα, η κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα, είχε ξεκαθαρίσει ότι οι φήμες που θέλουν την ίδια να μετακομίζει στη Νέα Υόρκη είναι εσφαλμένες. «Οσοι γνωρίζουν, ξέρουν ότι η Ιβάνκα θα ήταν δυναμίτης» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος «Αλλά (αν τη διόριζα) θα με κατηγορούσαν για νεποτισμό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή