Νεκροί σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία από τις βροχοπτώσεις

Νεκροί σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία από τις βροχοπτώσεις

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Τις σορούς δύο ανθρώπων εντόπισαν δύτες μέσα σε αυτοκίνητο, που παρασύρθηκε από καταρρακτώδεις βροχές στη γαλλική Ριβιέρα το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη.

Την ίδια νύχτα πλημμύρες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 12 ανθρώπους στη νήσο Μαγιόρκα της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένου ενός ζευγαριού Γερμανών, που βρέθηκαν χθες νεκροί.

Οι μετεωρολόγοι είπαν ότι οι σφοδρές βροχοπτώσεις είναι συνηθισμένο φαινόμενο αυτήν την εποχή, αλλά πως οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες της θάλασσας στη Μεσόγειο ενίσχυσαν τις συνέπειες. Η χρονιά ήταν φέτος η θερμότερη στη Γαλλία από το 1900, καθώς ακόμη και χθες το θερμόμετρο έδειξε 25 βαθμούς Κελσίου, πολύ πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα του φθινοπώρου. Οι δύο αγνοούμενοι στο Σεν Μαξίμ βρέθηκαν από διασώστες δύτες στο αυτοκίνητό τους, το οποίο παράδερνε μέσα στα κύματα. Από το γραφείο του έπαρχου της περιοχής απευθύνθηκαν εκκλήσεις στους κατοίκους της περιοχές να αποφύγουν τα γκαράζ και τους υπόγειους χώρους παρόλο που η κακοκαιρία υποχώρησε. Στο μεταξύ μία γυναίκα, εξήντα ετών, αγνοείτο μέχρι χθες το βράδυ από το κύμα κακοκαιρίας στη Σαρδηνία. Ο σύζυγος και οι τρεις κόρες της αγνοούμενης γυναίκας κατάφεραν να βγουν από το αυτοκίνητό τους και να σωθούν.

Η ιταλική Πολιτική Προστασία δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις για βοήθεια και πενήντα επτά άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή