ΚΟΣΜΟΣ

Μελάνια Τραμπ: «Είμαι το μεγαλύτερο θύμα μπούλινγκ»

melania-tramp-eimai-to-megalytero-thyma-mpoylingk-2277633

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Θύμα εκφοβισμού (μπούλινγκ) υποστηρίζει ότι είναι η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ, σε συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε χθες.

«Θα μπορούσα να πω ότι είμαι ένα από τα μεγαλύτερα θύματα εκφοβισμού στον κόσμο. Θα με πιστεύατε εάν βλέπατε τι λένε για μένα», είπε η Μελάνια Τραμπ, υπογραμμίζοντας ότι οι αρνητικές επιπτώσεις του μπούλινγκ στον ψυχισμό των παιδιών είναι αυτό που την έπεισε να εγκαινιάσει εκστρατεία για τη συμπεριφορά σε κοινωνικά δίκτυα.

Στη συνέντευξή της στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, η Μελάνια Τραμπ επανέλαβε τα εγκωμιαστικά σχόλιά της για τον νέο ανώτατο δικαστή Μπρετ Κάβανο, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς των γυναικών που τον κατηγόρησαν για σεξουαλική κακοποίηση. «Οσες γυναίκες υποστηρίζουν ότι έπεσαν θύματα τέτοιων πράξεων πρέπει να μπορούν να το τεκμηριώσουν με απτές αποδείξεις», είπε η κ. Τραμπ, προκαλώντας την αντίδραση γυναικείων οργανώσεων.

Ερωτηθείσα εάν στηρίζει το κίνημα #MeToo, η Μελάνια Τραμπ είπε: «Υποστηρίζω τις γυναίκες και το δικαίωμά τους να ακουστούν. Πρέπει, όμως, να στηρίξουμε και τους άνδρες, όχι μόνο τις γυναίκες».

Μισέλ υπέρ των γυναικών

Την ίδια ώρα, πρωτοβουλία με στόχο την ενίσχυση των εκπαιδευτικών δυνατοτήτων που προσφέρονται στα κορίτσια σε όλο τον κόσμο εγκαινίασε χθες η τέως Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα. Σε ομιλία της στο Σικάγο, η κ. Ομπάμα παρουσίασε την πρωτοβουλία Global Girls Alliance (Παγκόσμια Συμμαχία Κοριτσιών), που θα συνεργάζεται με οργανώσεις από όλο τον κόσμο. Στο Βερολίνο, τέλος, βρέθηκε χθες η πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, η οποία εγκαινίασε μεγάλη έκθεση ερωτικών ειδών στη γερμανική πρωτεύουσα.