Η Κύπρος στο επίκεντρο του σκανδάλου με τους στημένους αγώνες στο Βέλγιο

Η Κύπρος στο επίκεντρο του σκανδάλου με τους στημένους αγώνες στο Βέλγιο

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται ο σάλος στο Βέλγιο για την υπόθεση με στημένους αγώνες στην κορυφαία επάγγελματική κατηγορία της χώρας, στο πλαίσιο της ευρείας έρευνας που διεξάγεται για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο της χώρας. Η υπόθεση αυτή «αγγίζει» και την Κύπρο, καθώς, όπως αποκαλύπτεται, μίζες ατζέντηδων από αγοραπωλησίες ποδοσφαιριστών στο Βέλγιο φαίνεται να «ξεπλένονταν» στο νησί, μέσω εταιρειών που ήταν εγγεγραμμένες για «γενικό εμπόριο».

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι ανακριτές της κυπριακής αστυνομίας, που διερευνούν μέρος του σκανδάλου στο βελγικό ποδόσφαιρο, με συλλήψεις παραγόντων, πολύ γνωστών ατζέντηδων, διαιτητών μέχρι και προπονητών. Οπως αποδεικνύεται, τιμολόγια «ταξίδευαν» στην Κύπρο, μαζί με χρήματα που γίνονταν κατάθεση σε τράπεζες και στη συνέχεια με άλλα τιμολόγια επέστρεφαν στις Βρυξέλλες, αφού πρώτα νομιμοποιούνταν, για δήθεν υπηρεσίες που προσφέρονταν στη Λευκωσία.

Χθες ο 52χρονος βοσνιακής καταγωγής που συνελήφθη ως ύποπτος, ως μέρος ευρύτερου κυκλώματος, οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου Λευκωσίας με σκοπό την έκδοσή του στις αρχές του Βελγίου. Ο κατηγορύμενος, που κατέχει και την κυπριακή υπηκοότητα, καταζητείται από τις αρχές του Βελγίου για δύο αδικήματα: Της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, που διαπράχθηκαν στο Βέλγιο, στην Κύπρο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των ετών 2012 και 2018. Αυτός ζει στην Κύπρο εδώ και 20 περίπου χρόνια.

Με απόφαση του δικαστηρίου, ο 52χρονος τέθηκε υπό κράτηση μέχρι τη Δευτέρα. Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης, ο συγκεκριμένος είναι λογιστής σε πολλές εταιρείες στην Κύπρο «διαμέσου των οποίων οι παράνομες δραστηριότητες νομιμοποιούνται». Το γεγονός ότι είναι κάτοχος κυπριακής υπηκοότητας περιπλέκει τη διαδικασία έκδοσής του στο Βέλγιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή