ΚΟΣΜΟΣ

Λιγότερη ώρα κράτησε η μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο (βίντεο)

Λιγότερη ώρα κράτησε η μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο (βίντεο)

Το Airbus που πραγματοποίησε την πτήση Σιγκαπούρη-Νέα Υόρκη, τη μεγαλύτερη εμπορική αεροπορική διαδρομή στον κόσμο, έφθασε στις 05:29 τοπική ώρα (12:29 ώρα Ελλάδας) στο αεροδρόμιο του Νιούαρκ, έπειτα από πτήση σχεδόν 18 ωρών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αεροδρομίου του Νιούαρκ (Νιου Τζέρσεϊ), η πτήση SQ22 της Singapore Airlines προσγειώθηκε έπειτα από περίπου 17 ώρες και 52 λεπτά στον αέρα, ενώ είχε απογειωθεί από την Σιγκαπούρη στις 23:37.

Η SQ22 χαρακτηρίστηκε η μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο και ήταν προγραμματισμένη να διαρκέσει 19 ώρες, για την ακρίβεια 18 ώρες και 25 λεπτά που είναι η θεωρητική διάρκεια της πτήσης.

Τελικά, το ταξίδι για τους 161 επιβάτες κράτησε λίγο λιγότερο. Ωστόσο, με αυτή τη νέα πτήση η Singapore Airlines ανακτά την πρώτη θέση στην κατάταξη με τις πιο μακρές πτήσεις. Τα πρωτεία κατείχε μέχρι τώρα η πτήση Όκλαντ-Ντόχα της Qatar Airways.

Είναι ωστόσο η πρώτη φορά που η εταιρία προτείνει τη διαδρομή αυτή. Τη λειτουργούσε για εννέα χρόνια προτού την εγκαταλείψει το 2013 όταν η έκρηξη των τιμών του πετρελαίου είχε ως αποτέλεσμα να μην είναι αποδοτική.

Τότε χρησιμοποιούσε ένα A340-500, ένα αεροπλάνο με τέσσερις κινητήρες και πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμων από ό,τι το καινούριο Airbus A350-900 ULR.
H Airbus παρέδωσε τον Σεπτέμβριο στη Singapore Airlines το πρώτο της A350-900 ULR, το οποίο καταναλώνει 25% λιγότερα καύσιμα από τους προκατόχους του.