Κύπρος: Ενοχοι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι στην υπόθεση της τέως Λαϊκής Τράπεζας

Κύπρος: Ενοχοι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι στην υπόθεση της τέως Λαϊκής Τράπεζας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ποινική υπόθεση, που αφορά την τέως Λαϊκή Τράπεζα, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας έκρινε ενόχους και τους τέσσερις κατηγορούμενους και για τις δύο κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.

Η πρώτη κατηγορία αφορά στο αδίκημα της χειραγώγησης της αγοράς και η δεύτερη στο αδίκημα των ψευδών ή παραπλανητικών στοιχείων και πληροφοριών ή απόκρυψης. Οι κατηγορούμενοι είχαν δηλώσει μη παραδοχή στις κατηγορίες.

Οι ένοχοι, σύμφωνα με το Κακουργιοδικείο, είναι οι Ευθύμιος Μπουλούτας, ο οποίος ήταν διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου της Λαϊκής, ο τότε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Παναγιώτης Κουννής, ο μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος, Νεοκλής Λυσάνδρου και το μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Μάρκος Φόρος.

Και οι τέσσερις κατηγορήθηκαν ότι απέκρυψαν την απομείωση σημαντικού μέρους της υπεραξίας των εργασιών της τράπεζας στην Ελλάδα, η οποία ανερχόταν τουλάχιστον στα 330 εκ. ευρώ και παρέλειψαν να το συμπεριλάβουν στην οικονομική κατάσταση της τράπεζας για την εννιαμηνιαία περίοδο που είχε λήξει στις 30 Σεπτεμβρίου του 2011 και η οποία δημοσιεύθηκε στις 29/11/2011.

Οι κατηγορούμενοι θα παραμείνουν ελεύθεροι υπό όρους μέχρι την επόμενη Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου, οπότε και θα γίνουν οι αγορεύσεις για μετριασμό ποινής.Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής για να τεθούν υπό κράτηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή