ΚΟΣΜΟΣ

Στον Λευκό Οίκο ο Μπράνσον – «Ο Θεός να δίνει σοφία στον Τραμπ»

tw
donald-trump--3

«Διαπραγματευτήκαμε σκληρά και για μεγάλο χρονικό διάστημα για να επιτευχθεί η απελευθέρωση», είπε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποδεχόμενος τον πάστορα Αντριου Μπράνσον στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, μια μέρα μετά την απελευθέρωσή του με απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης. 

«Θέλω να σε συγχαρώ διότι στάθηκες αιτία να κινητοποιηθεί αυτή η χώρα… Γνωρίζω τί πέρασες… Δεν είναι μια εύκολη κατάσταση ούτε για την Τουρκία» είπε ο Τραμπ, αφού κάθισε δίπλα στον πάστορα.

Από την πλευρά του ο Αντριου Μπράνσον ευχαρίστησε τον Ντόναλντ Τραμπ, την αμερικανική διοίκηση και το Κογκρέσο. Γονάτισε δίπλα στον Αμερικανό πρόεδρο στο Οβάλ Γραφείο και είπε μια προσευχή για εκείνον. Ευχήθηκε ο «Θεός να δώσει στον Τραμπ "υπερφυσική σοφία"», ενώ επισήμανε πόσο ευγνώμων είναι που ο Αμερικανός ηγέτης έδωσε μάχη για εκείνον. «Πραγματικά αγωνιστήκατε για χάρη μας, είπε και ενώ επανέλαβε ότι αγαπάει την Τουρκία.

Την ίδια ώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε ότι η απελευθέρωση του Μπράνσον αποτελεί ένα «τεράστιο βήμα» για τη βελτίωση των σχέσων της Ουάσιγκτον με την Αγκυρα. 

«Θα είναι υπέροχο να τον δω και να τον συναντήσω», ανέφερε νωρίτερα ο Τραμπ μέσω Twitter και πρόσθεσε ότι «είναι ένας θαυμάσιος χριστιανός που έζησε μια τόσο δύσκολη εμπειρία».

Η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου να βάλει τέλος στην 24μηνη φυλάκισή του και να του επιτραπεί να γυρίσει στην πατρίδα του θεωρείται πως αποτελεί βήμα αποκλιμάκωσης της έντασης στις σχέσεις Αγκυρας και Ουάσιγκτον που είχε οξυνθεί εξαιτίας της παρατεταμένης κράτησής του. 

ston-leyko-oiko-o-mpranson-amp-8211-o-theos-na-dinei-sofia-ston-tramp0

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπράνσον καταδικάστηκε σε τρία χρόνια, ένα μήνα και 15 μέρες και αντιμετώπιζε κατηγορίες για τρομοκρατία και κατασκοπεία.

Ωστόσο, ο δικαστής ήρε όλους τους περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εξαιτίας της καλής συμπεριφοράς του κρατουμένου και με δεδομένο ότι εξέτισε μεγάλο μέρος της ποινής. 

Ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον έφθασε στην Ουάσιγκτον, μία ημέρα μετά την απόφαση απελευθέρωσής του από την τουρκική δικαιοσύνη, όπως έγινε γνωστό από τον πρόεδρο μιας χριστιανικής οργάνωσης, της Family Research Council, που τον συνόδευε.

«Μόλις προσγειωθήκαμε στην αεροπορική βάση Αντριους με τον πάστορα Μπράνσον και τη σύζυγό του Νόριν. Νιώθουν ευγνωμοσύνη που είναι σώοι και αβλαβείς κι επιστρέφουν στο σπίτι τους στις ΗΠΑ» σημείωσε νωρίτερα ο Τόνι Πέρκινς, πρόεδρος της χριστιανικής οργάνωσης Family Research Council, που τον συνόδευε στο ταξίδι του από την Τουρκία στην Ουάσινγκτον. 


Διαβάστε σχετικά:

Πάστορας Μπράνσον: Το χρονικό της κρίσης 

Αποψη: Απέχει ακόμη η οριστική συμφιλίωση για ΗΠΑ και Τουρκία