Τραμπ: Δεν εμπιστεύομαι κανέναν στο Λευκό Οίκο

Τραμπ: Δεν εμπιστεύομαι κανέναν στο Λευκό Οίκο

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ολοκλήρωσε μία εβδομάδα διαρκούς παρουσίας και συνεντεύξεων στα αμερικανικά ΜΜΕ, με μία συνέντευξη που έδωσε χθες το βράδυ σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης και στην οποία, παρουσίασε τον εαυτό του, ως έναν απομονωμένο, αλλά ισχυρό αρχιστράτηγο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, σχολιάζει το Politico.

«Ένιωθα άνετα στην αρχή, παρά το γεγονός ότι ήταν λίγο σουρεαλιστικό να λέω ότι είμαι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι πλέον γεγονός για τον καθένα» δήλωσε ο Τραμπ στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS. «Τώρα, νιώθω πρόεδρος των ΗΠΑ. Ναι έτσι νιώθω» τόνισε.

«Δεν εμπιστεύομαι κανέναν στον Λευκό Οίκο. Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας» είπε ο Τραμπ, αποκαλύπτοντας ότι «συνήθως φρουρείται» στην διάρκεια των συναντήσεων που έχει.

«Πάντα συνήθιζα να λέω ότι οι πιο σκληροί άνθρωποι είναι οι μεσίτες στο Μανχάταν κι άλλα πολλά. Τώρα λέω ότι είναι μωρά» είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ, προσθέτοντας:

«Είναι ο πιο δόλιος και μοχθηρός κόσμος. Είναι δόλιος, γεμάτος ψέματα και απάτες. Κάνεις μία συμφωνία με κάποιον και είναι σαν να έχει συμφωνήσει με μία ομάδα ανθρώπων» δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ αναφερόμενος στις αρνητικές συνθήκες καθημερινότητας, που έχουν πλέον εδραιωθεί στον Λευκό Οίκο κι αναφορά με τις διαρροές πληροφοριών κι όσα κατά καιρούς δημοσιοποιούνται.

Ο πρόεδρος Τραμπ επιτέθηκε στην ΕΕ, χαρακτηρίζοντας την ως μία επιθετική ένωση χωρών «που συγκροτήθηκε προκειμένου να εκμεταλλευτεί εμπορικά τις ΗΠΑ». Παράλληλα, είπε ότι «κανείς δεν συμπεριφέρεται χειρότερα» από την ΕΕ, απέναντι στις ΗΠΑ.

«Ειλικρινά, μου αρέσει ο στρατηγός Μάτις. Νομίζω ότι ξέρω περισσότερο γι’ αυτό από τον ίδιο και γνωρίζω περισσότερα από την οπτική του δικαίου, για τα οποία μπορώ να σας πω. Είμαι πλήρως υπέρ του ΝΑΤΟ, αλλά δεν θέλω να το εκμεταλλευτώ αυτό» συνέχισε ο ίδιος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ / Politiko 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή