Ερευνα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας θα πραγματοποιήσουν οι τουρκικές αρχές

Ερευνα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας θα πραγματοποιήσουν οι τουρκικές αρχές

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελεγχο στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη θα πραγματοποιήσει το απόγευμα κοινή τουρκική – σαουδαραβική ομάδα στο πλαίσιο της έρευνας για την εξαφάνιση του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, σύμφωνα με τουρκική διπλωματική πηγή.

«Αναμένεται ότι σήμερα το μεσημέρι θα γίνουν έρευνες», ανέφερε η πηγή.

Η Τουρκία αποδέχτηκε την περασμένη εβδομάδα πρόταση του Ριάντ να σχηματιστεί κοινή ομάδα που θα διερευνήσει τις συνθήκες εξαφάνισης του Κασόγκι.

Ο Ερντογάν και ο βασιλιάς Σαλμάν είχαν χθες το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία και επισήμαναν την αναγκαιότητα να σχηματιστεί κοινή ομάδα έρευνας από τις δύο χώρες.

Επιπλέον, ο βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας διέταξε τον εισαγγελέα να ξεκινήσει εσωτερική έρευνα για την υπόθεση Κασόγκι, δήλωσε όπως στο Reuters σαουδάραβας αξιωματούχος, ενώ την πληροφορία μετέδωσε και το πρακτορείο Bloomberg.

«Ο βασιλιάς διέταξε τον Δημόσιο Εισαγγελέα να ξεκινήσει εσωτερική έρευνα για την υπόθεση του Κασόγκι με βάση τις πληροφορίες από την κοινή ομάδα στην Κωνσταντινούπολη», είπε ο αξιωματούχος.

Ο Κασόγκι, κάτοικος ΗΠΑ και επικριτής του Ριάντ, εξαφανίστηκε πριν από δύο εβδομάδες μετά την είσοδό του στο προξενείο. Η Τουρκία θεωρεί ότι δολοφονήθηκε και ότι το πτώμα του στη συνέχεια απομακρύνθηκε, ενώ η Σαουδική Αραβία αρνείται τις κατηγορίες.

Την περασμένη βδομάδα η τουρκική εφημερίδα Sabah και το τηλεοπτικό δίκτυο NTV έφεραν στο φως της δημοσιότητας μια ολόκληρη αλυσίδα ενδείξεων που στηρίζουν το σενάριο κατά το οποίο ο Κασόγκι δολοφονήθηκε και διαμελίστηκε μέσα στο προξενείο.

Βίντεο από κάμερες ασφαλείας και άλλα ντοκουμέντα μαρτυρούν ότι 15 Σαουδάραβες πράκτορες έφτασαν χαράματα της συγκεκριμένης Τρίτης στην Κωνσταντινούπολη με δύο ιδιωτικά τζετ, κατέλυσαν για λίγες ώρες σε ξενοδοχεία δίπλα στο προξενείο, μπήκαν σε αυτό κάποιες ώρες αργότερα για να βγουν με δύο μαύρα οχήματα με φιμέ τζάμια δύο ώρες μετά την είσοδο του Κασόγκι και να φύγουν από την Τουρκία το ίδιο βράδυ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή