ΚΟΣΜΟΣ

Σε εξέλιξη η έρευνα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη

se-exelixi-i-ereyna-sto-proxeneio-tis-saoydikis-aravias-stin-konstantinoypoli-2278243

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των τουρκικών αρχών στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, όπου στις 2 Οκτωβρίου εξαφανίστηκε ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι.

Στην έρευνα συμμετέχουν περίπου 12 άτομα που εισήλθαν στο κτίριο του προξενείου γύρω στις 5.30 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος).

Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό εάν η ομάδα που επιχειρεί τον έλεγχο είναι μικτή, αποτελείται δηλαδή και από άνδρες των τουρκικών αρχών και από Σαουδάραβες.

Νωρίτερα, πλήρη άγνοια γύρω από το ζήτημα της εξαφάνισης του Τζαμάλ Κασόγκι δήλωσε ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν, σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο Τραμπ.

se-exelixi-i-ereyna-sto-proxeneio-tis-saoydikis-aravias-stin-konstantinoypoli0

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters, οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, ενώ ο αμερικανός πρόεδρος πρόκειται να αποστείλει στο Ριάντ τον Υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο προκειμένου να συναντηθεί άμεσα με το βασλιά.

Ο Τραμπ δήλωσε επίσης ότι ο Σαλμάν ανέφερε ότι δεν έχει καμία ιδέα για το τι μπορεί να συνέβη στον Κασόγκι, ο οποίος εξαφανίστηκε από το προξενείο της χώρας στην Κωνσταντινούπολη, στις 2 Οκτωβρίου.