Τραμπ: «Καμία συνέργεια με τον Πούτιν το 2016»

Τραμπ: «Καμία συνέργεια με τον Πούτιν το 2016»

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εκπομπή «60 Minutes» παραχώρησε την Κυριακή ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «ενδέχεται να είναι αναμεμειγμένος σε δολοφονίες και δηλητηριάσεις, αλλά όχι στις ΗΠΑ». Ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο Λέσλι Στολ γιατί αποφεύγει να επικρίνει τον Πούτιν, ο πρόεδρος Τραμπ άλλαξε θέμα.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος Τραμπ απέρριψε τα σενάρια για άμεση αποχώρηση του υπουργού Αμυνας, Τζέιμς Μάτις, λέγοντας ότι αν και ο Μάτις θα εγκαταλείψει κάποια στιγμή το Πεντάγωνο, ο χρόνος της αποχώρησής του αφορά τον ίδιο τον απόστρατο στρατηγό. Σε ό,τι αφορά το θέμα της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, ο πρόεδρος Τραμπ επέμεινε ότι δεν σκοπεύει να παρέμβει στην ανάκριση, επαναλαμβάνοντας ότι ουδέποτε προέβη σε συνεννόηση με τις ρωσικές αρχές, ή με Ρώσο πολίτη, για να πλήξει την προεκλογική εκστρατεία της αντιπάλου του, Χίλαρι Κλίντον.

Ερωτηθείς για τη στενή σχέση που έχει αναπτύξει με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν, ο πρόεδρος Τραμπ είπε ότι αν και συνειδητοποιεί τον αυταρχικό χαρακτήρα του καθεστώτος της Πιονγιάνγκ, οι διπλωματικές πρωτοβουλίες της προεδρίας του έχουν περιορίσει την απειλή της Βόρειας Κορέας προς τη Δύση. Την ίδια ώρα, την έκπληξή του για την αδυσώπητη ατμόσφαιρα που επικρατεί στους «διαδρόμους της εξουσίας» στην Ουάσιγκτον εξέφρασε ο Τραμπ. «Νόμιζα ότι οι κτηματομεσίτες της Νέας Υόρκης ήταν σκληροί. Η εμπειρία μου στην Ουάσιγκτον μου έμαθε ότι είναι βρέφη, σε σχέση με τον πολιτικό κόσμο», είπε ο Τραμπ.

Στο μεταξύ, περισσότερα από 3 εκατ. δολάρια έχει ήδη δαπανήσει η οργάνωση του πρώην συμβούλου του Τραμπ, Στιβ Μπάνον, για την προβολή διαφημίσεων υπέρ Ρεπουμπλικανών υποψηφίων στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου. Ο Μπάνον σχεδιάζει επίσης να εμφανισθεί σε προεκλογικές συγκεντρώσεις σε δέκα πολιτείες των ΗΠΑ, υπέρ συντηρητικών υποψηφίων.

Δείγμα του DNA της προσέφερε η Δημοκρατική γερουσιαστής της Μασαχουσέτης Ελίζαμπεθ Ουόρεν, αποδεικνύοντας ότι διαθέτει καταγωγή από τους αυτόχθονες Ινδιάνους της Αμερικής.

Η κ. Ουόρεν είχε γίνει αντικείμενο χλεύης από τον Τραμπ το 2016, ο οποίος την αποκαλούσε ειρωνικά «Ποκαχόντας» σε προεκλογικές του συγκεντρώσεις, υπονοώντας ότι η σχέση της με τους Ινδιάνους ήταν μύθευμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή