Το Κρεμλίνο ανησυχεί για τις σχέσεις της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – Οικουμενικού Πατριαρχείου

Το Κρεμλίνο ανησυχεί για τις σχέσεις της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – Οικουμενικού Πατριαρχείου

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κρεμλίνο εκφράζει την ανησυχία του για το ρήγμα στις σχέσεις της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ευελπιστεί ότι τα συμφέροντα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα ληφθούν υπ' όψιν, χωρίς ωστόσο να διασαφηνίζει ποια είναι αυτά τα συμφέροντα.

«Eίναι βέβαια φυσικό να παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά και με μεγάλη ανησυχία το πώς εξελίσσονται οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Αυτό μας ανησυχεί» δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Παράλληλα ο ίδιος συνεχίζοντας τις δηλώσεις του είπε: « Ελπίζουμε ότι παρόλα αυτά η σοφία θα θριαμβεύσει, όμως την ίδια στιγμή ελπίζουμε ότι όλα τα συμφέροντα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα ληφθούν υπ όψιν».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δεν διευκρίνισε τι είχε υπ' όψιν όταν μιλούσε για τα συμφέροντα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά είπε: «Όσον αφορά στα συμφέροντα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, η ίδια η Εκκλησία πρέπει να δώσει διευκρινίσεις. Εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε στις εκκλησιαστικές υποθέσεις» διευκρίνισε ο Πεσκόφ, Ωστόσο παρατήρησε ότι εφόσον η ορθοδοξία « είναι μια από τις βασικές θρησκείες στην Ρωσία , τότε είναι φυσικό εμείς να μην αδιαφορούμε για το πώς εξελίσσονται οι σχέσεις της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με τις άλλες εκκλησίες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή