ΚΟΣΜΟΣ

Σε δημοπρασία η εμβληματική κόκκινη ρόμπα του Χιου Χέφνερ

se-dimoprasia-i-emvlimatiki-kokkini-rompa-toy-chioy-chefner-2278443

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται από τους φανατικούς θαυμαστές του θρυλικού Χιου Χέφνερ η δημοπρασία προσωπικών αντικειμένων του ιδρυτή του Playboy, που θα γίνει στις 30 Νοεμβρίου από τον οίκο Julien’s.

Σύμφωνα με το Reuters, ανάμεσα στα αντικείμενα που πρόκειται να τεθούν σε δημοπρασία είναι η εμβληματική κατακόκκινη ρόμπα και οι μεταξωτές μαύρες πιτζάμες, που είχαν γίνει  σύμβολο της εικόνας του.

Η ρόμπα του ιδρυτή του Playboy εκτιμάται ότι θα πουληθεί για 5.000 δολάρια, ενώ οι πιτζάμες του πιθανόν να πωληθούν γύρω στα 1.000 με 2.000 δολάρια.

se-dimoprasia-i-emvlimatiki-kokkini-rompa-toy-chioy-chefner0

Στη ίδια δημοπρασία θα βγουν στο σφυρί και άλλα προσωπικά του αντικείμενα όπως το καπέλο του καπετάνιου που φορούσε συχνά στις φωτογραφήσεις, τα  μανικετόκουμπά του με το σήμα του Playboy, το τελευταίο διαβατήριό του και η Βίβλος του.

se-dimoprasia-i-emvlimatiki-kokkini-rompa-toy-chioy-chefner2

Ένα αντίγραφο του πρώτου τεύχους του Playboy του 1953 με τη Μέριλιν Μονρόε στο εξώφυλλο, αναμένεται να «πιάσει» από 2.000  έως 3.000 δολάρια.

Όλα τα έσοδα από τη δημοπρασία θα διατεθούν στο Ίδρυμα Hugh M. Hefner, το οποίο ιδρύθηκε το 1964 για να υποστηρίξει τις πολιτικές ελευθερίες και δικαιώματα.

Ο Χιου Χέφνερ πέθανε τον Σεπτεμβρίο του 2017 σε ηλικία 91 ετών, στην διάσημη βίλα του, από καρδιακή ανακοπή.