Κατ’ οίκον έρευνα στον Μελανσόν για διαφθορά

Κατ’ οίκον έρευνα στον Μελανσόν για διαφθορά

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Εφοδο στο σπίτι του επικεφαλής της Ανυπότακτης Γαλλίας, Ζαν-Λικ Μελανσόν, στα γραφεία του κόμματος και σε κατοικίες κοινοβουλευτικών βοηθών του αριστερού κόμματος πραγματοποίησε, χθες, η εισαγγελία του Παρισιού, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας για υπόθεση πλασματικών θέσεων εργασίας.

Σε βίντεο, που «τράβηξε» την ώρα της έρευνας και δημοσιοποίησε στο Διαδίκτυο, ο Μελανσόν έκανε λόγο για «πολιτικό πραξικόπημα», υπογραμμίζοντας ότι με την έρευνα αυτή εγκαινίασε την υπουργική του σταδιοδρομία ο νεοδιορισθείς υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ. Η έρευνα αφορά τον διορισμό συμβούλων του Μελανσόν στο Ευρωκοινοβούλιο και το εάν οι διορισθέντες αποσπάσθηκαν παράνομα στο κόμμα Ανυπότακτη Γαλλία. Η δεύτερη έρευνα γίνεται για να διαπιστωθεί εάν η Ανυπότακτη Γαλλία τήρησε τη νομοθεσία περί προεκλογικών δαπανών το 2017. Ανάλογη δικαστική έρευνα οδήγησε στην τελεσίδικη καταδίκη της Μαρίν Λεπέν για πλασματικές θέσεις εργασίας στο Ευρωκοινοβούλιο και στην επιβολή μεγάλου χρηματικού προστίμου.

Στο μεταξύ, τέλος σε αγωνία δύο εβδομάδων έδωσε χθες ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, ανακοινώνοντας τα ονόματα των νέων μελών του υπουργικού του συμβουλίου.

Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζει εκείνο του προερχόμενου από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, πρώην επικεφαλής του κόμματος Δημοκρατία σε Κίνηση και νέου υπουργού Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ, ο οποίος διαδέχεται τον παραιτηθέντα Ζεράρ Κολόμπ. Ο ανασχηματισμός οδήγησε επίσης στην απομάκρυνση της υπουργού Πολιτισμού Φρανσουάζ Νισέν και στην αντικατάστασή της από το πρώην στέλεχος των δεξιών Ρεπουμπλικανών Φρανκ Ριστέρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή