Τώρα ο Τραμπ «στηρίζει» τον Τζέιμς Μάτις

Τώρα ο Τραμπ «στηρίζει» τον Τζέιμς Μάτις

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις που προκάλεσε προηγούμενη δήλωσή του, ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε χθες να στηρίζει «κατά 100%» τον υπουργό Αμυνας Τζέιμς Μάτις. Αυτό δήλωσε ο ίδιος ο επικεφαλής του Πενταγώνου ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο στη διάρκεια της πτήσης που τον μετέφερε από την Ουάσιγκτον στην Πόλη Χο Τσι Μινχ του Βιετνάμ.

Την Κυριακή, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει, στη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS, ότι ο Μάτις «είναι κατά κάποιον τρόπο Δημοκρατικός» και ότι «μπορεί να φύγει (από την κυβέρνηση) κάποια μέρα», αν και είχε σπεύσει να προσθέσει ότι «τα πάει πολύ καλά μαζί του». Η τοποθέτηση αυτή τροφοδότησε σενάρια που ήθελαν τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο να διώχνει τον Μάτις από την κυβέρνηση ύστερα από τις ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Νοεμβρίου για το Κογκρέσο. Στις χθεσινές του δηλώσεις, ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας δήλωσε ότι ουδέποτε είχε εγγραφεί σε κανένα κόμμα, ενώ διέψευσε τις εικασίες περί επικείμενης αποχώρησής του.

Ενώ απομένουν μόλις τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές για το Κογκρέσο, οι Δημοκρατικοί προηγούνται των Ρεπουμπλικανών ως προς τα ποσά που συγκεντρώνουν οι υποψήφιοί τους για τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν ισχυρές πιθανότητες στους Δημοκρατικούς να αλώσουν τη Βουλή, ενώ στη μάχη για τη Γερουσία είναι πιθανό να διατηρήσουν οι Ρεπουμπλικανοί το οριακό τους προβάδισμα.

Τέλος, ο πρόεδρος Τραμπ επανήλθε στις κατηγορίες του εναντίον της γερουσιαστή Μασαχουσέτης των Δημοκρατικών Ελίζαμπεθ Γουόρεν, χαρακτηρίζοντας «απάτη» το τεστ DNA με το οποίο πιστοποίησε ότι έχει κάποια μακρινή, ινδιάνικη ρίζα στο οικογενειακό της δέντρο. Πολιτικοί αναλυτές θεωρούν βέβαιο ότι η Γουόρεν θα διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατιών στις εκλογές του 2020.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή