ΚΟΣΜΟΣ

Μ. Σαλβίνι: Τα χρηματοοικονομικά λόμπι στις Βρυξέλλες δεν μπορούν να δεχθούν την παρουσία μας στην κυβέρνηση

m-salvini-ta-chrimatooikonomika-lompi-stis-vryxelles-den-mporoyn-na-dechthoyn-tin-paroysia-mas-stin-kyvernisi-2278625

Στη σχέση της κυβερνητικής συμμαχίας των Πέντε Αστέρων και της Λέγκας με την Ευρώπη, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, o Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

«Είμαι όλο και πιο πεπεισμένος ότι τα χρηματοοικονομικά λόμπι στις Βρυξέλλες δεν μπορούν να δεχθούν την παρουσία μας στην κυβέρνηση. Αυτή η αντίδραση δεν με εκπλήσσει: επί σειράν ετών χειραγώγησαν ανδρείκελα, ενώ τώρα είναι αναγκασμένοι να έχουν να κάνουν με δυο πολιτικά κινήματα που δεν μπορούν να τα εκβιάσουν, διότι τα κινήματα αυτά δεν χρωστούν τίποτα σε κανέναν και θέλουν μόνον να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του λαού τους», τονίζει ο Ματέο Σαλβίνι.

Ο γραμματέας της Λέγκας, ο οποίος αναχώρησε σήμερα από τη Ρώμη με προορισμό την Μόσχα, (όπου θα πάρει μέρος σε συνέλευση της Ρωσικής Ένωσης Βιομηχάνων) προσθέτει ότι «οι επικείμενες Ευρωεκλογές θα αποτελέσουν την αρχή μιας νέας εποχής, με βασικές αλλαγές το μέλλον της Ευρώπης».

«Οι αντίπαλοί μας αναφέρονται σε επικείμενη καταστροφή, αλλά αυτό αφορά μόνο τα προσωπικά τους συμφέροντα. Για τα ευρωπαϊκά κράτη θα υπάρξει μια ευκαιρία χωρίς προηγούμενο να δημιουργήσουν μια νέα Ένωση, η οποία θα είναι κυρίως μια ένωση κυρίαρχων επικρατειών, η οποία θα βασίζεται στις αρχές της Δημοκρατίας και όχι στα συμφέροντα μιας μειοψηφίας κερδοσκόπων του χρηματιστηρίου, όπως συνέβαινε πριν», προσθέτει ο Ματέο Σαλβίνι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ