Γερμανία: Η Μπάρλεϊ, υποψήφια του SPD στην Ευρωβουλή

Γερμανία: Η Μπάρλεϊ, υποψήφια του SPD στην Ευρωβουλή

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Η υπουργός Δικαιοσύνης Καταρίνα Μπάρλεϊ θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στις επικείμενες ευρωπαϊκές εκλογές του 2019, σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας και της αρχηγού του κόμματος Αντρέα Νάλες. Βάσει πληροφοριών του περιοδικού Der Spiegel, η 49χρονη υπουργός αρχικά αρνήθηκε την πρόταση της ηγεσίας του SPD, επικαλούμενη το έργο της στο υπουργείο αλλά και τη μικρή θητεία της στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, όπου εξελέγη για πρώτη φορά το 2013. Η Νάλες ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήθελε οπωσδήποτε να τεθεί επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου μια γυναίκα και κατάφερε να τη μεταπείσει. «Είναι γέννημα θρέμμα Ευρωπαία, με πατέρα Βρετανό, Γερμανίδα μητέρα, διπλή υπηκοότητα και οι γιοι της έχουν παππούδες από τέσσερις διαφορετικές χώρες. Μιλάει τέσσερις ευρωπαϊκές γλώσσες με ευκολία», είπε η Νάλες κατά την παρουσίαση της υποψηφιότητας.

Η ανακοίνωση της πλήρους σύνθεσης του ψηφοδελτίου του SPD αναμένεται να γίνει τον Δεκέμβριο, ενώ θα ακολουθήσει και η αποχώρηση της Μπάρλεϊ από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Με δεδομένη την αποχώρησή της αλλά και τις πιέσεις που δέχεται ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ να παραιτηθεί μετά την καταστροφική εμφάνιση των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών στις τοπικές εκλογές της περασμένης Κυριακής, η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ είναι πιθανό να χρειαστεί να προχωρήσει σε ανασχηματισμό του υπουργικού της συμβουλίου τις επόμενες εβδομάδες.

Η ίδια η Μέρκελ υποσχέθηκε ότι θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος, που φαίνεται ότι έχει διαρραγεί. Την ίδια στιγμή το κόμμα του Χορστ Ζεεχόφερ, που συστηματικά υπονομεύει τη συνοχή της κυβέρνησης, δεσμεύτηκε ότι θα συνδράμει στην εύρυθμη λειτουργία της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή