Πούτιν: Οι τζιχαντιστές στη Συρία κρατούν 700 ομήρους και απειλούν να τους εκτελέσουν

Πούτιν: Οι τζιχαντιστές στη Συρία κρατούν 700 ομήρους και απειλούν να τους εκτελέσουν

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αποκάλυψη ότι το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία έχει απαγάγει και κρατά ομήρους 700 ανθρώπους – ανάμεσά τους Ευρωπαίοι και Αμερικανοί υπήκοοι – έκανε ο Ρώσος πρόεδρος σε τηλεοπτική του συνέντευξη από το Σότσι.

Σύμφωνα με τον Πούτιν οι τζιχαντιστές έχουν στείλει στις κυβερνήσεις των αιχμαλώτων τελεσίγραφο και απειλούν ότι θα σκοτώνουν 10 ανθρώπους την ημέρα. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, οι απαγωγείς έκαναν ήδη τις απειλές τους πράξη, καθώς πριν δύο ημέρες σκότωσαν 10 ομήρους.

Ωστόσο, δεν αναφέρθηκε ωστόσο στα αιτήματα των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Πούτιν τόνισε ότι κανείς δεν μιλάει για το ζήτημα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «όλοι σιωπούν, σαν να μην συμβαίνει τίποτα». 

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, πριν μερικές μέρες οι ισλαμιστές τρομοκράτες επιτέθηκαν σε στρατόπεδο προσφύγων στην επαρχία Deir ez-Zor της Συρίας και έπιασαν εκατοντάδες ανθρώπων ως ομήρους, ενώ «οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, κοιτούσαν από την άλλη πλευρά».

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή