ΚΟΣΜΟΣ

Λείψανα του Κασόγκι σε δύο περιοχές αναζητεί η τουρκική αστυνομία

19s9ksg
saudi-arabia_2

Την πιθανότητα να εντοπιστούν λείψανα του Τζαμάλ Κασόγκι είτε στο Δάσος του Βελιγραδίου στα προάστια της Κωνσταντινούπολης, είτε στην πόλη Γιάλοβα εξετάζει η τουρκική αστυνομία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε τούρκος αξιωματούχος στο Associated Press, η αστυνομία εντόπισε δύο οχήματα που ανήκουν στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας, και τα οποία έφυγαν από αυτό στις 2 Οκτωβρίου –την ημέρα που ο Κασόγκι εισήλθε για τελευταία φορά στο εν λόγω κτίριο.

Ο ίδιος αξιωματούχος, διατηρεί την θέλησε ένα διατηρήσει την ανωνυμία του,  δήλωσε ότι το ένα από τα δύο οχήματα κατευθύνθηκε στο Δάσος Βελιγραδίου, έξω από την Κωνσταντινούπολη, ενώ το άλλο κατευθύνθηκε στην πόλη Γιάλοβα.

«Με βάση την έρευνα, υπήρξαν ορισμένες υποψίες ότι λείψανα μπορεί να βρίσκονται στην πόλη Γιάλοβα και στο Δάσος του Βελιγραδίου, η αστυνομία ψάχνει σε αυτές τις περιοχές. Ένα αγροτικό οίκημα ή μια βίλα ίσως χρησίμευσαν ως χώρος απόρριψης ή ταφής των λειψάνων», εξήγησε.

Δεν έχει πάντως προς το παρόν διευκρινιστεί εάν η αστυνομία έχει διεξαγάγει έρευνα στις συγκεκριμένες περιοχές.

Επιπλέον, στελέχη των τουρκικών σωμάτων ασφαλείας έχουν ανακτήσει «πολλά δείγματα» από το προξενείο και την κατοικία του γενικού πρόξενου, σύμφωνα με όσα δήλωσαν αξιωματούχοι στο Reuters. Tα δείγματα θα υποβληθούν σε αναλύσεις για να διακριβωθεί εάν περιέχουν ίχνη γενετικού υλικού του Κασόγκι.

Χθες, τούρκοι αστυνομικοί έψαξαν για δεύτερη φορά το σαουδαραβικό προξενείο όπου εξαφανίστηκε ο Κασόγκι.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη πως υποθέτει ότι ο Κασόγκι είναι νεκρός και δεσμεύτηκε ότι η αντίδραση των ΗΠΑ εάν διαπιστωθεί ότι ευθύνεται πράγματι για τον φόνο του η Σαουδική Αραβία θα είναι «πολύ σκληρή», επέμεινε ωστόσο ότι θέλει πρώτα να εξακριβωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει ακούσει μία ηχογράφηση που οι τουρκικές αρχές λένε πως έχουν στην κατοχή τους, και η οποία κατά τις ίδιες πηγές, αποδεικνύει τη δολοφονία του Κασόγκι.

«Δεν έχω ακούσει καμία κασέτα, δεν έχω δει καμία απομαγνητοφώνηση», δήλωσε ο αμερικανός ΥΠΕΞ.