Πορεία χιλιάδων μεταναστών προς τις ΗΠΑ

Πορεία χιλιάδων μεταναστών προς τις ΗΠΑ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Να αναπτύξει τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό και να κλείσει τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, απείλησε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, εφόσον το Μεξικό δεν αναλάβει δραστικές πρωτοβουλίες ανάσχεσης της πορείας μεγάλων ομάδων μεταναστών από τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα και το Ελ Σαλβαδόρ.

Η «πομπή μεταναστών», που αριθμεί χιλιάδες ανθρώπους, κατευθύνεται συντεταγμένη μέσω του Μεξικού προς τα σύνορα με τις ΗΠΑ, ελπίζοντας χάρη στον αριθμό της να διέλθει τα σύνορα.

«Οφείλω, με τον πιο έντονο τρόπο, να καλέσω το Μεξικό να σταματήσει αυτή την έφοδο – και εάν δεν μπορεί να το κάνει, θα καλέσω τον αμερικανικό στρατό και θα κλείσω τα νότια σύνορά μας», έγραψε χθες ο πρόεδρος Τραμπ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Τραμπ έχει ήδη απειλήσει στις αρχές της εβδομάδας να διακόψει την οικονομική βοήθεια σε χώρες της Κεντρικής Αμερικής, που επιτρέπουν τη διέλευση της πομπής μεταναστών από το έδαφός τους. Το «καραβάνι» των χιλιάδων μεταναστών από την Ονδούρα, τη Γουατεμάλα και το Σαλβαδόρ έφθασε στις αρχές της εβδομάδας στο Μεξικό και προωθείται προς τον Βορρά.

Την περασμένη Παρασκευή, ο πρόεδρος Τραμπ απέστειλε στο Μεξικό τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο οποίος συναντήθηκε με τον απερχόμενο πρόεδρος της χώρας Ενρίκε Πένια Νέτο.

Σε σειρά μηνυμάτων του στο Twitter ο Τραμπ έγραψε χθες: «Η επίθεση στη χώρα μας, που περιλαμβάνει εγκληματικά στοιχεία και ναρκωτικά, είναι πιο σημαντική για εμένα από τις εμπορικές συμφωνίες. Ελπίζω το Μεξικό να σταματήσει εγκαίρως την έφοδο αυτή στα βόρεια σύνορά του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή