Βρετανός ΥΠΕΞ για Κασόγκι: Αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί, πρόκειται για κάτι εντελώς απαράδεκτο

Βρετανός ΥΠΕΞ για Κασόγκι: Αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί, πρόκειται για κάτι εντελώς απαράδεκτο

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί, πρόκειται για κάτι εντελώς απαράδεκτο και θα εξεταστεί οποιαδήποτε απάντηση», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ σχετικά με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την τύχη του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος εξαφανίστηκε μετά την είσοδό του στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη στις αρχές Οκτωβρίου.

«Η αντίδρασή μας θα εξαρτηθεί εν μέρει από τη σαουδαραβική αντίδραση και από το αν καταλάβουμε ότι το λαμβάνουν υπόψη τους τόσο σοβαρά όσο εμείς. Ωστόσο πρόκειται για μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση», δήλωσε ο Χαντ στον ραδιοσταθμό του BBC.

Η σχέση μας με τη Σαουδική Αραβία είναι μια στρατηγικής σημασίας σχέση επίσης. Η απάντησή μας θα εξεταστεί (…) (ωστόσο) στο τέλος, αν αυτές οι ιστορίες αληθεύουν, θα πρέπει να είμαστε απολύτως ξεκάθαροι, (το αντίθετο) δεν θα είναι συμβατό με τις αξίες μας», πρόσθεσε.

Τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι πιστεύουν πως ο Κασόγκι δολοφονήθηκε στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη. Το Ριάντ το διαψεύδει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή