ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπαρδέμ υπερασπίζεται τον Γούντι Αλεν

Ο Μπαρδέμ υπερασπίζεται τον Γούντι Αλεν

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ δεν θα είχε πρόβλημα να πρωταγωνιστήσει σε ακόμη μία ταινία του Γούντι Αλεν. Μιλώντας κατά τη διάρκεια masterclass στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Lumiere στη Λυών της Γαλλίας, τη Δευτέρα, ο Ισπανός ηθοποιός Χαβιέ Μπαρδέμ, ο οποίος συνεργάστηκε στο παρελθόν με τον Γούντι Αλεν στην ταινία «Vicky Christina Barcelona» του 2008, δήλωσε ότι θα το έκανε ξανά, παρά τις κατηγορίες εις βάρος του σκηνοθέτη για σεξουαλική κακοποίηση.

«Είναι μια ιδιοφυΐα», εξήγησε ο Μπαρδέμ, σύμφωνα με το περιοδικό Variety. «Θα δούλευα μαζί του και αύριο», είπε.

Ο Αλεν έχει κατηγορηθεί από την πρώην σύζυγό του Μία Φάροου και την υιοθετημένη κόρη του, Ντίλαν Φάροου, ότι κακοποιούσε την τελευταία σεξουαλικά όταν ήταν παιδί. «Σήμερα, 10 χρόνια αργότερα, είναι η ίδια κατηγορία», δήλωσε ο Μπαρδέμ. «Οι δημόσιες κατηγορίες είναι πολύ επικίνδυνες. Εάν κάποια μέρα υπάρξει δίκη και αποδειχθεί αληθής (η κατηγορία), θα αλλάξω γνώμη, αλλά αυτήν τη στιγμή, τίποτα δεν έχει αλλάξει», ανέφερε ο ηθοποιός.

«Την εποχή που γυριζόταν το “Vicky Christina Barcelona” οι ισχυρισμοί ήταν ήδη γνωστοί για περισσότερο από 10 χρόνια και δύο πολιτείες στις ΗΠΑ έκριναν πως δεν ήταν ένοχος», δήλωσε ο ηθοποιός.

«Εάν η νομική κατάσταση αλλάξει ποτέ, τότε θα αλλάξω γνώμη. Αλλά προς το παρόν δεν συμφωνώ με το δημόσιο λιντσάρισμα, και αν ο Γούντι Αλεν με καλούσε να συνεργαστώ μαζί του ξανά, θα ήμουν εκεί αύριο το πρωί», τόνισε.

Από πέρυσι, η κόρη του Αλεν, Ντίλαν Φάροου, ξεκίνησε εκ νέου προσπάθειες για να λάβει σοβαρά η βιομηχανία της ψυχαγωγίας τις κατηγορίες της εναντίον του πατέρα της. Ο δημοσιογράφος Ρόναν Φάροου, αδελφός της Ντίλαν, ο οποίος έπαιξε βασικό ρόλο στην αποκάλυψη των σκανδάλων σεξουαλικής κακοποίησης στο Χόλιγουντ, την υποστήριξε.

Η Φάροου έχει τη στήριξη αρκετών εκπροσώπων του Χόλιγουντ στη μάχη της ενάντια στον πατέρα της. Η ηθοποιός Μίρα Σορβίνο, η οποία πρωταγωνίστησε στην ταινία «Mighty Aphrodite» του Γούντι Αλεν και κέρδισε Οσκαρ για τον ρόλο της, για παράδειγμα, εξέδωσε μια μακροσκελή δημόσια συγγνώμη στην υιοθετημένη κόρη του σκηνοθέτη, επειδή αρχικά δεν πίστεψε τους ισχυρισμούς της περί κακοποίησης.