Κόντε: Η κυβέρνηση διατηρεί τον προϋπολογισμό της και τη δέσμευσή της στο ευρώ

Κόντε: Η κυβέρνηση διατηρεί τον προϋπολογισμό της και τη δέσμευσή της στο ευρώ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κυβερνών συνασπισμός της Ιταλίας έχει ξεπεράσει διαφωνίες σε σχέση με μια φορολογική αμνηστία που περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζουζέπε Κόντε.

Ο Κόντε έκανε τη δήλωση αυτή μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο ενέκρινε ένα τροποποιημένο σύνολο φορολογικών μέτρων μετά τη διαφωνία μεταξύ των δύο βασικών κομμάτων του συνασπισμού σχετικά με το πεδίο εφαρμογής της αμνηστίας.

Η ιταλική λαϊκιστική κυβέρνηση δεσμεύτηκε σήμερα να εξηγήσει τον προϋπολογισμό της για το 2019, που επικρίθηκε έντονα από τις Βρυξέλλες και επανέλαβε τη δέσμευσή της να κρατήσει τη χώρα στην ευρωζώνη.

«Το πιο σημαντικό είναι να εξηγήσουμε τον προϋπολογισμό στους ευρωπαίους συνομιλητές μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κόντε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενώ οι δύο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκας Ματέο Σαλβίνι και ηγέτης του λαϊκιστικού, αντισυστημικού Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) ο Λουίτζι ντι Μάιο, δήλωσαν ότι ουδεμία πρόθεση έχουν η χώρα να εγκαταλείψει το ευρώ.

«Δεν θα βγούμε από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ενωση»

Μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου, στην ιταλική πρωτεύουσα, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο και της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι αναφέρθηκαν στην στρατηγική της κυβέρνησης Κόντε για τη σχέση της Ιταλίας με την Ευρώπη.

«Δεν θα βγούμε ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ούτε από το ευρώ, αλλά θέλουμε να αλλάξουμε τους κανόνες», τόνισε ο Σαλβίνι. Πρόσθεσε, δε, ότι «με την Γαλλία υπάρχει ένα πρόβλημα σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, αλλά αυτό θα λυθεί σε επίπεδο αστυνομιών».

«Όσο θα είμαι επικεφαλής των Πέντε Αστέρων, εγγυώμαι ότι δεν θα βγούμε ούτε από την Ευρώπη, αλλά ούτε και από το ευρώ. Οι επόμενοι επτά με οκτώ μήνες, ενόψει και των ευρωεκλογών, θα είναι σημαντικοί για όλους τους λαούς, σε ό,τι αφορά το αίτημα για αλλαγή των κανόνων στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο Ντι Μάιο.

«Αναγνωρίζουμε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και θέλουμε να συζητήσουμε τα δίκια αυτού του προϋπολογισμού, ο οποίος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τον ιταλικό λαό», είπε επίσης ο ιταλός υπουργός Εργασίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή