Βρέθηκαν μέλη της σορού του Κασόγκι στον κήπο του προξένου της Σ. Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη

Βρέθηκαν μέλη της σορού του Κασόγκι στον κήπο του προξένου της Σ. Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου.

Ανώνυμες πηγές δήλωσαν στο Sky News ότι βρέθηκαν διαμελισμένα μέλη από τη σορό του Κασόγκι στον κήπο του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, ενώ το πρόσωπο του θύματος ήταν «παραμορφωμένο».

Η κατοικία του Σαουδάραβα γενικού προξένου βρίσκεται μερικές εκατοντάδες μέτρα από το κτίριο της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας. 

Νωρίτερα, ο ηγέτης του Πατριωτικού Κόμματος (VATAN) Ντογού Περιντσέκ είπε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ότι το πτώμα του δολοφονημένου δημοσιογράφου βρέθηκε σε ένα πηγάδι στην κατοικία του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε σήμερα στους συγγενείς του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, στους οποίους υποσχέθηκε να «κάνει τα πάντα» ώστε να «διαλευκάνει» τη δολοφονία του στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη, ανέφερε μια πηγή από την προεδρία. Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξης με μέλη της οικογένειας του Τζαμάλ Κασόγκι, ο Ερντογάν επισήμανε ότι η Τουρκία θα «παρακολουθεί αυτήν την υπόθεση» κι ότι «θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να διαλευκάνει αυτό το έγκλημα» ανέφερε η πηγή.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους διατύπωσε επίσης «τη βαθιά λύπη» του κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, που πρόσθεσε ότι ο Ερντογάν μίλησε, μεταξύ άλλων, με έναν από τους γιους του δημοσιογράφου, τον Αμπντουλάχ Κασόγκι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή