Υποπτα δέματα σε Ομπάμα, Κλίντον και CNN – «Σοβαρή απειλή» λέει η Ουάσιγκτον

Υποπτα δέματα σε Ομπάμα, Κλίντον και CNN – «Σοβαρή απειλή» λέει η Ουάσιγκτον

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ εντόπισαν δύο ύποπτα δέματα που είχαν ως παραλήπτες τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και την πρώην υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, ανακοίνωσε η Μυστική Υπηρεσία. Λίγη ώρα αργότερα, πληροφορίες ανέφεραν ότι άλλο ένα ύποπτο δέμα είχε σταλεί στον Λευκό Οίκο, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από την Ουάσιγκτον.

Υποπτα δέματα σε Ομπάμα, Κλίντον και CNN – «Σοβαρή απειλή» λέει η Ουάσιγκτον-1

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα δέματα αυτά απευθύνονταν σε «πρόσωπα που προστατεύονται» από την υπηρεσία. 

Επίσης, σχεδόν παράλληλα, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ύποπτα δέματα εστάλησαν και στα στούντιο του τηλεοπτικού δικτύου CNN στο εμπορικό κέντρο Time Warner Center, αλλά και σε γραφείο βουλευτή των Δημοκρατικών στη Φλόριντα

«Απομακρύνθηκε με ασφάλεια» το ύποπτο δέμα από το Time Warner Center – Έληξε ο συναγερμός

Το ύποπτο δέμα που είχε εντοπιστεί στους δίδυμους πύργους του Time Warner Center στη Νέα Υόρκη «απομακρύνθηκε με ασφάλεια», ανακοίνωσαν οι αρχές.

Υποπτα δέματα σε Ομπάμα, Κλίντον και CNN – «Σοβαρή απειλή» λέει η Ουάσιγκτον-2

Σύμφωνα με δήλωση του αρχηγού της Αστυνομίας στη Νέα Υόρκη, το δέμα ήταν ένας φάκελος με λευκή σκόνη, ο οποίος ήταν συνδεδεμένος με έναν εκρηκτικό μηχανισμό.

Υποπτα δέματα σε Ομπάμα, Κλίντον και CNN – «Σοβαρή απειλή» λέει η Ουάσιγκτον-3

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η αστυνομία ήρε τον συναγερμό που είχε σημάνει νωρίτερα, καλώντας τους πολίτες να αναζητήσουν ασφαλές καταφύγιο σε κλειστούς χώρους και να παραμείνουν εκεί μέχρι νεωτέρας.

Υποπτα δέματα σε Ομπάμα, Κλίντον και CNN – «Σοβαρή απειλή» λέει η Ουάσιγκτον-4

Η εφημερίδα New York Times ανέφερε ότι η συσκευή που βρέθηκε κοντά στο σπίτι του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον και της συζύγου του, στα προάστια της Νέας Υόρκης, είναι παρόμοια με εκείνη που είχε τοποθετηθεί σε ένα γραμματοκιβώτιο έξω από το σπίτι του Τζορτζ Σόρος στις αρχές της εβδομάδας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την υπόθεση και ο Λευκός Οίκος, χαρακτηρίζει τα περιστατικά ως «σοβαρή απειλή», όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC, επικαλούμενο έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο της προεδρίας.

Σε δήλωσή του ο Λευκός Οίκος καταδικάζει «τις βίαιες επιθέσεις που επιχειρήθηκαν» εναντίον του Ομπάμα, των Κλίντον και άλλων δημοσίων προσώπων. Αποκαλεί τις ενέργειες αυτές «ποταπές» και αναφέρει πως οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στον μέγιστο βαθμό, σύμφωνα με τον νόμο.

Κατά τη διάρκεια του συνήθους ελέγχου τα δέματα αυτά κρίθηκαν «ύποπτα», καθώς θεωρήθηκε ότι θα μπορούσαν να περιέχουν εκρηκτικούς μηχανισμούς. «Οι παραλήπτες δεν τα έλαβαν, ούτε υπήρξε κίνδυνος να τα λάβουν», πρόσθεσε η Μυστική Υπηρεσία, σημειώνοντας ότι διεξάγεται έρευνα για την υπόθεση .

Η αστυνομία της Τσαπάκουα, του προαστίου όπου βρίσκεται το σπίτι του ζεύγους Κλίντον, ανέφερε ότι οι τοπικές αρχές βοηθούν το FBI, τη Μυστική Υπηρεσία και τις αστυνομικές αρχές της κομητείας Γουστσέστερ στην έρευνά τους για το δέμα που στάλθηκε στην πρώην υπουργό.

«Το ζήτημα διερευνάται από τις ομοσπονδιακές αρχές», τόνισε, παραπέμποντας για περισσότερες διευκρινίσεις στο FBI.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή