Ζάεφ: Το συντόμοτερο δυνατό η κοινοβουλευτική διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος

Ζάεφ: Το συντόμοτερο δυνατό η κοινοβουλευτική διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων «MIA», ο Εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης της πΓΔΜ, Μίλε Μποσνιάκοφσκι, κατά την σημερινή τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανέφερε ότι η κυβέρνηση εργάζεται εντατικά σε ότι αφορά την σύνταξη των σχεδίων τροπολογιών (draft-amendments) του Συντάγματος, προκειμένου να τα υποβάλλει στο Κοινοβούλιο «το συντομότερο δυνατόν», χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει ακριβή ημερομηνία.

«Εργαζόμαστε εντατικά επί των συνταγματικών τροπολογιών, αλλά δεν έχουμε ακόμα συγκεκριμένη ημερομηνία ολοκλήρωσης αυτής διαδικασίας. Όπως γνωρίζετε, θέλουμε να συντομεύσουμε το χρονοδιάγραμμα όσο περισσότερο γίνεται, προωθώντας τις τροπολογίες στην Βουλή το συντομότερο δυνατόν», είπε ο Μποσνιάκοφσκι, σύμφωνα με το ''MIA'' και πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να συμμετάσχουν όλοι οι βουλευτές στην σύνταξη των τροπολογιών.

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά την πρώτη ψηφοφορία της 19ης Οκτωβρίου στο Κοινοβούλιο της πΓΔΜ άρχισε να τρέχει η προθεσμία 15 ημερών, εντός των οποίων η κυβέρνηση θα πρέπει να υποβάλλει στο Κοινοβούλιο τα σχέδια των τροπολογιών, ώστε η διαδικασία τροποποίησης να περάσει στο επόμενο στάδιο. Ωστόσο, ΜΜΕ αναφέρουν ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μην εξαντλήσει τη σχετική προθεσμία και να υποβάλλει τα σχέδια των τροπολογιών στο Κοινοβούλιο  ακόμα και εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ, από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, απαντώντας σήμερα σε δημοσιογραφική ερώτηση αν είναι δυνατή η ολοκλήρωση της διαδικασίας τροποποίησης του Συντάγματος μέχρι τον Ιανουάριο, ανέφερε ότι το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας ορίζεται από τον Κανονισμό της Βουλής και ότι ήδη από την πρώτη φάση υπήρξε μία μικρή σύντμηση της διαδικασίας καθώς οι προβλεπόμενες προθεσμίες δεν εξαντλήθηκαν. Σημείωσε πως το ίδιο μπορεί να συμβεί και στα επόμενα στάδια της διαδικασίας, πρόσθεσε ωστόσο ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τους βουλευτές και την πορεία της συζήτησης. «Στόχος είναι να ολοκληρώσουμε επιτυχώς την διαδικασία με προσεκτικό τρόπο», είπε ο Ζάεφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή