Λευκός, 56χρονος και με ιστορικό βίας ο ύποπτος για τα δέματα στις ΗΠΑ

Λευκός, 56χρονος και με ιστορικό βίας ο ύποπτος για τα δέματα στις ΗΠΑ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη ενός ατόμου στην περιοχή του Μαϊάμι σχετικά με τα ύποπτα δέματα που περιείχαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, προχώρησε η αστυνομία όπως δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο ύποπτος αναγνωρίστηκε ως ο 56χρονος Σίζαρ Σάγιοκ Tζούνιορ (Cesar Sayoc Jr), ο οποίος γεννήθηκε και κατοικούσε στο παρελθόν στη Νέα Υόρκη και ο οποίος είχε συλληφθεί το 2002 για τρομοκρατικές απειλές και ενδοοικογενειακή βία.

Την σύλληψη επιβεβαίωσε μέσω Twitter και ο Αμερικανός πρόεδρος, τονίζοντας ότι «Τέτοιου είδους πράξεις είναι ειδεχθείς και δεν έχουν καμία θέση στη χώρα μας».

Σύμφωνα με τις αρχές, ο 56χρονος συνελήφθη καθώς βρέθηκαν ίχνη από τα DNA στα δέματα – 12 τον αριθμό – που εστάλησαν τις τελευταίες 2 ημέρες  σε πολιτικά πρόσωπα, αξιωματούχους των Δημοκρατικών και το CNN.

 

 

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, δημόσια αρχεία δείχνουν ότι ο ύποπτος είχε δηλώσει επίσης στο παρελθόν άλλες δύο διευθύνσεις στη Φλόρινα και στο Νιου Τζέρσι.

Επίσης, στα social media κυκλοφόρησε μία φωτογραφία ενός λευκού βαν καλυμμένου με πολιτικές αφίσες υπέρ του Τραμπ και κατά της Χίλαρι Κλίντον, το οποίο βρέθηκε στην περιοχή Plantation της Φλόριντα, δυτικά του Fort Lauderdale, όπου και συνελήφθη ο ύποπτος.

Ο 56χρονος προωθεί καλλιτέχνες, κλείνει συναυλίες και «είναι ιδιοκτήτης κέντρου διασκέδασης», σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn, στο οποίο αναφέρεται ως ιδιοκτήτης της εταιρείας International Gold Productions.

Το 2012 κήρυξε πτώχευση στο Μαϊάμι, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα. Τότε ο Σάγιοκ είχε δηλώσει ότι ζει με τη μητέρα του στην πόλη Αβεντούρα στη Φλόριντα και ανέφερε ότι μοναδικά του περιουσιακά στοιχεία ήταν 1.150 δολάρια από επιστροφή φόρου και ένα αυτοκίνητο Chevy Tahoe του 2001.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή