Σε εξέλιξη οι εργασίες της τετραμερούς διάσκεψης στην Κωνσταντινούπολη για τη Συρία

Σε εξέλιξη οι εργασίες της τετραμερούς διάσκεψης στην Κωνσταντινούπολη για τη Συρία

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες της τετραμερούς διάσκεψης για την Συρία, με την συμμετοχή των ηγετών της Ρωσίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Τουρκίας, άρχισαν στην Κωνσταντινούπολη.

Οι υπουργοί των Εξωτερικών της Τουρκίας και της Ρωσίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Σεργκέι Λαβρόφ συζήτησαν την ανάπτυξη ενός πλαισίου καταπολέμησης της τρομοκρατίας, αλλά και τον πολιτικό συντονισμό των πρωτοβουλιών για την Συρία.

Παράλληλα, οι δύο ΥΠΕΞ συζήτησαν την υλοποίηση της συμφωνίας οργάνωσης ουδέτερης ζώνης στην επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο των Εξωτερικών, το οποίο και επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Σάιμπερτ, δήλωσε: «Η γερμανική κυβέρνηση ελπίζει ότι μία αποστρατικοποιημένη ζώνη στην επαρχία Ιντλίμπ στα βορειοδυτικά της Συρίας, θα φέρει μία διαρκή ειρήνη στην περιοχή» και συνέχισε: «Το πρώτο βήμα ήταν να αποφευχθεί μία μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επίθεση, αλλά και μία ανθρωπιστική καταστροφή. Τώρα το ερώτημα είναι πως αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε μία διαρκή κατάπαυση του πυρός στο Ιντλίμπ»

Η δήλωση αυτή, έγινε πριν από την διεξαγωγή της τετραμερούς διάσκεψης για την Συρία, μεταξύ των ηγετών της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας και της Τουρκίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή