Γερμανία: Nέο ιστορικό χαμηλό για τους Χριστιανοδημοκράτες

Γερμανία: Nέο ιστορικό χαμηλό για τους Χριστιανοδημοκράτες

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται η πτώση των Χριστιανοδημοκρατών (CDU/CSU) σε εθνικό επίπεδο σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kυριακάτικης Bild, η οποία δημοσιεύεται ανήμερα των κρίσιμων εκλογών στο κρατίδιο της Εσσης. Μόνο το 24% των Γερμανών πολιτών θα τους ψήφιζε αν διεξάγονταν σήμερα εκλογές, δηλαδή -2% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εφημερίδας πριν από δύο εβδομάδες (26%), ποσοστό το οποίο ήταν ήδη το χαμηλότερο το οποίο έχει καταγραφεί μέχρι τώρα για τους Χριστιανοδημοκράτες σε πανγερμανικό επίπεδο. Θα ελάμβαν δηλαδή σήμερα 6% λιγότερο σε σχέση με τις εκλογές του 2017.

Στην δεύτερη θέση βρίσκονται οι Πράσινοι με 20% (+1% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Bild), πλησιάζοντας έτσι τους συντηρητικούς.

Τρίτο κόμμα θα αναδεικνυόταν η ακροδεξιά «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) με 16% (+1%) και μόλις τέταρτο το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) με το (σταθερό) ποσοστό 15%. Φιλελεύθεροι (FDP) και Αριστερά (Die Linke) παραμένουν επίσης σταθεροί και θα ελάμβαναν 10% αντίστοιχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή