ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Nέο ιστορικό χαμηλό για τους Χριστιανοδημοκράτες

Γερμανία: Nέο ιστορικό χαμηλό για τους Χριστιανοδημοκράτες

Συνεχίζεται η πτώση των Χριστιανοδημοκρατών (CDU/CSU) σε εθνικό επίπεδο σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kυριακάτικης Bild, η οποία δημοσιεύεται ανήμερα των κρίσιμων εκλογών στο κρατίδιο της Εσσης. Μόνο το 24% των Γερμανών πολιτών θα τους ψήφιζε αν διεξάγονταν σήμερα εκλογές, δηλαδή -2% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εφημερίδας πριν από δύο εβδομάδες (26%), ποσοστό το οποίο ήταν ήδη το χαμηλότερο το οποίο έχει καταγραφεί μέχρι τώρα για τους Χριστιανοδημοκράτες σε πανγερμανικό επίπεδο. Θα ελάμβαν δηλαδή σήμερα 6% λιγότερο σε σχέση με τις εκλογές του 2017.

Στην δεύτερη θέση βρίσκονται οι Πράσινοι με 20% (+1% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Bild), πλησιάζοντας έτσι τους συντηρητικούς.

Τρίτο κόμμα θα αναδεικνυόταν η ακροδεξιά «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) με 16% (+1%) και μόλις τέταρτο το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) με το (σταθερό) ποσοστό 15%. Φιλελεύθεροι (FDP) και Αριστερά (Die Linke) παραμένουν επίσης σταθεροί και θα ελάμβαναν 10% αντίστοιχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ