Συντριβή Boeing 737 με 189 επιβαίνοντες στην Ινδονησία

Συντριβή Boeing 737 με 189 επιβαίνοντες στην Ινδονησία

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα Boeing 737 της ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας Lion Air κατέπεσε χθες το πρωί στα ανοικτά των ακτών της Ινδονησίας λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από την Τζακάρτα και οι 189 επιβαίνοντες «είναι πιθανόν νεκροί», σύμφωνα με την υπηρεσία διάσωσης, η οποία δεν περιμένει να βρει επιζώντες. Το αεροσκάφος της ινδονησιακής αεροπορικής εταιρείας, ένα Boeing 737 Max 8, το οποίο ξεκίνησε πτήσεις πριν από μερικούς μήνες, είχε ζητήσει να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Τζακάρτας λίγα λεπτά προτού χαθεί η επαφή μαζί του στις 06.30 (το πρωί της Δευτέρας τοπική ώρα, 01.30 ώρα Ελλάδας). Το αεροσκάφος κατευθυνόταν προς την Πανγκάλ Πινάν, μια πόλη στο νησί Μπανγκά, στα ανοιχτά της Σουμάτρας.

Οι διασώστες έχουν εντοπίσει «πτώματα που δεν ήταν ακέραια και έχουν περάσει πολλές ώρες (από το δυστύχημα), οπότε είναι πιθανό οι 189 άνθρωποι να είναι νεκροί», δήλωσε ο Μπάμπαγνκ Σουρίο Ατζι, εκτελεστικός διευθυντής των υπηρεσιών διάσωσης της Ινδονησίας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Περίπου 150 διασώστες είχαν αναπτυχθεί στο σημείο του δυστυχήματος για να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες και συντρίμμια του αεροσκάφους, το οποίο κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή με βάθος 30 με 40 μέτρα, διευκρίνισε ο ίδιος.

Εξι σάκοι με ανθρώπινα υπολείμματα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Οι διασώστες έχουν επίσης εντοπίσει συντρίμμια, μεταξύ των οποίων και ένα κομμάτι της ουράς του αεροσκάφους με το σήμα της εταιρείας Lion Air, ρούχα, ταυτότητες, αλλά όχι το μαύρο κουτί του αεροσκάφους, επισήμανε ο αξιωματούχος.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lion Air Εντουαρντ Σιράιτ δήλωσε ότι το αεροσκάφος είχε επισκευαστεί πρόσφατα έπειτα από τεχνικό πρόβλημα που αντιμετώπισε, χωρίς όμως να διευκρινίσει τη φύση του προβλήματος. Το αεροσκάφος «επισκευάστηκε στην Ντενπασάρ», στο νησί Μπαλί, «και στη συνέχεια πέταξε για την Τζακάρτα». «Οι τεχνικοί στην Τζακάρτα έλαβαν σημειώσεις και προχώρησαν σε μια άλλη επισκευή προτού το αεροσκάφος αναχωρήσει για το Πανγκάλ Πινάν», την πόλη προς την οποία κατευθυνόταν σήμερα, επισήμανε ο Σιράιτ, εξηγώντας ότι πρόκειται «για κανονική διαδικασία».

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 189 άνθρωποι, σύμφωνα με την Επιτροπή Ασφαλείας Εθνικών Μεταφορών (NTSC) της Ινδονησίας: 178 ενήλικοι, ένα παιδί, δύο βρέφη, δύο πιλότοι και έξι μέλη προσωπικό καμπίνας. Ο ιστότοπος Flightradar, που παρακολουθεί τις πτήσεις των αεροσκαφών, παρουσιάζει σε ένα χάρτη την πορεία του Boeing 737, το οποίο μετά την απογείωσή του κατευθύνθηκε νοτιοδυτικά, έστριψε απότομα προς τα νότια προτού στραφεί βορειοανατολικά. Ομως το σήμα του χάθηκε ξαφνικά πάνω από τη θάλασσα της Ιάβας, κοντά στις ακτές.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για την παρουσία αλλοδαπών μεταξύ των επιβατών του αεροσκάφους, το οποίο ξεκίνησε τις πτήσεις τον Αύγουστο, σύμφωνα με τη Lion Air. Η αεροπορική εταιρεία διευκρίνισε ότι ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης είχαν συνολικά 11.000 ώρες πτήσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή