Με απειλές ο απόπλους του «Πορθητή»: Αν παρενοχληθούμε το ναυτικό μας θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο

Με απειλές ο απόπλους του «Πορθητή»: Αν παρενοχληθούμε το ναυτικό μας θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την πρώτη του γεώτρηση στην Ανατολική Μεσόγειο ξεκίνησε σήμερα το τουρκικό γεωτρύπανο πλοίο «Πορθητής» (Φατίχ), ενώ στην τελετή απόπλου παρευρέθη ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ.

Στην ομιλία του, ο Ντονμέζ δήλωσε ότι το πλοίο θα επιχειρήσει  στον στόχο «Αλάνια 1», νότια της Αττάλειας,  «σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κανονισμούς»  καθώς «ο σεβασμός των αμοιβαίων δικαιωμάτων και του δικαίου, και το σημαντικότερο, ο σεβασμός της φύσης και του ανθρώπου είναι η βάση των ενεργειών μας, με τις οποίες δίνουμε το παράδειγμα». 

Με απειλές ο απόπλους του «Πορθητή»: Αν παρενοχληθούμε το ναυτικό μας θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο-1

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας διεμήνυσε σε όσους «προσπάθησαν να περιορίσουν τα δικαιώματά μας βάσει του διεθνούς δικαίου, της Βόρειας Κύπρου και της Τουρκικής Δημοκρατίας, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι προστατεύουμε κάθε πλατφόρμα».

«Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για την ασφάλεια, αλλά εάν παρενοχληθούμε, το πολεμικό μας ναυτικό θα κάνει αυτό που είναι απαραίτητο», δήλωσε ο Ντονμέζ.

Με απειλές ο απόπλους του «Πορθητή»: Αν παρενοχληθούμε το ναυτικό μας θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο-2

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ο Πορθητής θα πραγματοποιεί δύο γεωτρήσεις τον χρόνο, ενώ πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι πολύ κοντά στην αγορά δεύτερου γεωτρύπανου.

Με απειλές ο απόπλους του «Πορθητή»: Αν παρενοχληθούμε το ναυτικό μας θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο-3

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή